Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre aracında “egzoz emisyon ölçüm ruhsatı” olmayan araçlara 646 TL idari para cezası uygulanacağını öğrenildi.
egsoz emisyon ölçümü yaptırmayan sürücülere yönelik yapılan uyarıda Sayıları sürekli artış gösteren motorlu taşıtların, kent merkezinde hava kirliliğine neden olabileceğini, motorlu taşıtlardan kaynaklanan egzoz emisyonlarının azaltılmasında egzoz emisyon ölçümlerinin büyük önem taşıdığı belirten Düzce’de araçlardan kaynaklanan hava kirliliğini azaltmak için çalışmalar aralıksız yapılıyor.
Bu denetimler Aralık ayında da devam etmektedir. Denetimlerde trafik polislerinin kontrol maksadıyla durdurduğu araçların “egzoz emisyon ruhsatı ve pulu”nun bulunup bulunmadığını kontrol etmekteyiz. Aracında “egzoz emisyon ölçüm ruhsatı” olmayan araçlara tutanak tutulmakta ve 646 TL idari para cezası uygulanmaktadır. Hiçbir vatandaşımıza idari para cezası uygulamak istemeyiz. Bunun için de vatandaşlarımızdan egzoz emisyon ölçümleri süresi içerisinde yaptırmalarını ve cezalı duruma düşmemelerini istiyoruz. Motorlu Taşıt Egzoz Emisyon Ölçüm işlemi bedeli 2009 yılı için 21 liradır” denildi.