Camikebir mahallesinde engelli oğlu ile kendi halinde bir hayat sürerken, kentsel dönüşüm nedeni ile evini kaybeden 67 yaşındaki Emine Öztürk, aldığı istimlak parası ve yakınlarının yardımı ile Ağa mahallesinden kendisine bir ev aldı. Ancak, yıllardır yaşadığı evinden ve ortamından uzaklaşan Emine Öztürk, üzüntüden akli dengesini yitirdi. O günden bu yana engelli oğlu ile birlikte yaşama mücadelesi veren yaşlı kadının akli dengesi yerinde olmadığı için ihtiyaçlarını gideremez duruma geldi.

Yaşlı kadın ve oğlunun yaşadığı ev şu anda içler acısı durumda. Bugüne kadar sanki hiç temizlenmemiş bir görüntüde olan evde yerler, duvarlar, eşyalar dokunulmayacak halde. Pislikten ve bakımsızlıktan yaşanmaz haldeki evde barınan anne ve oğulun bir yere yerleştirilmesi için mücadele eden yeğeni Gülçin Katırcı, teyzesinin başka kimsesi olmadığını, kendisinin de Ankara’da oturduğu için yeteri kadar ilgilenemediğini söyleyerek, muhtarlık ve valilikten yardım istediğini fakat bütün kapıların yüzüne kapandığını belirtti.

Emine Öztürk’ün Ağa mahallesindeki komşuları da yaşlı kadının yaşam şartlarına oldukça üzülürken, bakıma muhtaç kadın ve oğlunun bir gün pislikten ölmüş vaziyette evde bulmaktan korktuklarını belirttiler.

Haber: H. İŞCAN