Daha önce de bir çok kez ekranlara getirdiğimiz Yenikent'teki sorunlar bitmek bilmiyor. Bazı bölgeler izolasyon sorunuyla uğraşırken bazı bölgelerde kanalizasyon ve çevre düzeni sorunlarıyla boğuşuyor. 6. Bölge, 35. Ada, 39. Sokak sakinleri de yıllardır çektikleri sorunlar nedeniyle zor günler yaşıyor. Sorunlarını defalarca yetkililere ilettiklerini söyleyen sokak sakinleri cevap alamamaktan şikayet ediyor.

Yaşadıkları sorunları anlatan vatandaşlar, “Burada açılan kanalizasyon sorunu nedeniyle geçen yıl iki kişiyi kaybediyorduk. Yaptığımız çalışmalar sonucunda bu kişileri kurtarmayı başardık. Çevre sorunları, kanalizasyon sorunları ve alt yapı sorunlarıyla yıllardır uğraşmak zorunda kalıyoruz. Aradığımız yetkililerde yapılacak, yapacağız diyorlar ama hala bir gelişme olmadı. Biz sorunlarımızı anlatmaktan bıktık, yetkililer yapmamaktan bıkmadı. Bu sorunlar nedeniyle zor günler yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Bazı vatandaşlarda Belediye Başkanı Mehmet Keleş'i eleştirerek “Artık resmen Ölü Kent haline geldik. Özellikle bizim sokağımız unutulmuş bölge haline geldi. Çöplerimizi bir bölgede biriktiriyoruz ama koyduğumuz çöpleri kediler, köpekler dağıtıyor. Çöp bölgesi haline geldik. Başkanımızdan yardım bekliyoruz. Birazda bizim sorunlarımızla ilgilensinler.” ifadelerini kullandı.

Sokakta ayrıca hoparlör olmadığı için vatandaşlar, gelişmeler ve vefat eden vatandaşların isimlerini öğrenememekten de şikayet ediyor.