Depremde, Van, köyler ve Erciş'te toplam 240 kişiden fazla ölünün olduğu ve 1300 civarında yaralının olduğu öğrenildi. Konu ile ilgili Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Van'da yaptığı açıklamada, "Ulaşılmadık bir yer kalmamıştır. Van, köyler ve Erciş... Depremden yıkılmış, bütün enkazlara ulaşılmıştır. Şu anda köylerle ilgili net bilgi vardır. Akşamdan itibaren köylere de çadır ve battaniye gönderdik" diye konuştu.
Beşir Atalay, "Çadır, ısıtıcı ve battaniye konusunda bugün itibarıyla hiçbir eksik kalmayacak. Deprem ve hasarıyla, yaralılarla ilgili çok organize, sistematik, devletin bütün imkânlarını buraya taşıyoruz" dedi.

Başbakanlık, Van'da meydana gelen deprem nedeniyle yardım kampanyası başlattı. Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Van ve ilçeleri ile yakın illerde dün meydana gelen deprem nedeniyle Başbakanlık tarafından bir yardım kampanyası başlatıldı.

Açıklamada, yardım kampanyasının gerek yurt içi ve gerekse yurt dışı koordinasyonunun, bu alandaki faaliyetleri yasal olarak yürütmekle görevli olan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından sağlanacağı bildirildi.

Haber; R. BAL