Trafik güvenliği için takılan bariyerler son yıllarda birçok ölümlü kazaya yol açıyor. Düzce'de peş peşe meydana gelen ürkütücü kazalar, yol kenarlarındaki bariyerleri tartışmaya açtı. Söz konusu kazalarda araçların bariyerlere saplandığı görülürken, ortaya korkunç manzaralar çıktı. Kaza anında aracı yolda tutmak, can ve mal kaybını azaltmak amacıyla yapılan bariyerler ölüm sebebi haline geldiğini yaşanan son kazada gözler önüne serdi.



Çevre yolunda meydana gelen kazada bir kadının parmaklarını kaybetmesi ve yine olimpiyattaki kazada bariyerlerin sürücüye saplanması can ve mal kaybını azaltmak için takılan bariyerlerin ölüm mekanizması olduğunu gösterdi.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Türkiye'deki otoyollar ve şehir içindeki bariyerler can almaya devam ederken, bariyerlerin Avrupa standartlarına uygunluğu da hala tartışma konusu. Avrupa'da Ülkemizde kullanılan demir ya da çelik bariyerler yerine beton ve yere yakın kapalı bariyerler kullnılıyor. Buda kazalarda karşı şeride geçmeyi ve ölüm oranını büyük ölçüde azalttığı biliniyor.

17 MART'TA MEYDANA GELEN ÖLÜMLÜ KAZANIN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ... 

Ancak ülkemizde birkaç şehir dışında bu bariyerleri kullanan yok. Düzce'deki karayollarının içler acısı hali bilinirken, Avrupa standartlarına uygun bir bariyerlerin yapılması da hayal gibi gözüküyor.

Haber: S. KAŞKIR