Ekonomik sorunlar, kriz, psikolojik bunalımlar derken ülke genelinde olduğu gibi Düzce'de de son zamanlarda çıkan tartışmaların ölümle sonuçlanması dikkat çekiyor. Tartışmaların ana nedenini ise alacak verecek meselesinin oluşturması sorunun boyutunu gözler önüne seriyor.

Son zamanlarda yaşanan tartışmaların ölümle sonuçlandığının ana göstergesini ise Düzce Merkeze Bağlı Duraklar Köyü’nde ve Bolu Dağı'ndaki bir dinlenme tesisinde meydna gelen olaylar gösteriyor. Duraklar Köyü'nde meydana gelen tartışma ölümle sonuçlanmıştı. Ölümle sonuçlanan diğer bir tartışma da Bolu Dağı'ndaki bir dinlenme tesisinde meydana gelmiş ve tartışma sonucunda silahlar çekilince bir kişi hayatını kaybetmişti.

Son ölümlü tartışma ise Kiremitocağında yılbaşına girilen dün akşam meydana gelmiş ve tartışma sonucunda bir kişi hayatını kaybetmişti. Olayların ikisininde alacak verecek meselesi nedeniyle çıkması ekonomik krizin etkileri olarak gösterilirken bu olaylar dışında Düzce genelinde yine aynı sebepten dolayı bıçakların çekilmesine kadar varılan tartışmalar yaşanmıştı.

Ölümle sonuçlanan tartışmaların son yıllarda artış göstermesi de dikkat çekerken olayların tam olarak niçin bu boyutlara kadar ulaştığı bilinmiyor.