Ankara'da, uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 22. Yıldönümünde Düzce Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme derneği tarafından unutulmadı. Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şube başkanı F. Nural Madencioğlu ve yönetim kurulu üyeleri dernek binasında basın açıklaması yaptı.

 

Dernek adına basın açıklamasını yönetim kurulu üyesi Nuran Taşkın okudu. Taşkın, 24 Ocak 1993’de uğur Mumcu’nun, 31 Ocak 1990 tarihinde Prof. Dr. Muammer Aksoy’un öldürüldüğünü hatırlattı. 24-31 Ocak günlerinin Adalet ve Demokrasi haftası olarak kabul edildiğini dile getiren Taşkın, aydınların katledilmesinin altında vahşi küresel düzen olduğunu iddia etti.

 

Taşkın, “ Atatürkçü Düşünce Derneği olarak yurtsever Halkımızdan isteğimiz, varlığımıza kastedenler karşısında dün nasıl kurtuluş savaşı kazandıysak bugün de özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir.” diyen Atatürk’ün ilkeleri ve devrimleri etrafında birleşerek emperyalizme hak ettiği dersi vermesidir. Vurulduk ey halkım, unutma bizi diyen Uğur Mumcu ve Diğer devrim şehitlerimiz için kurtuluşumuz için hepimizin görevi güçlerimizi birleştirmek ve karanlığa karşı direnmek ve mücadele etmektir.” dedi.

 

ÇYDD'den açıklama

 

Yine Uğur Mumcu’nun ölüm yıl dönümünde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği de yazılı bir açıklama yaptı. “Bu olayın derin acısını ve o karanlık dönemde haince suikastlarda yitirdiğimiz değerli demokrasi şehitlerimizin acısını ilk günkü gibi yüreğimizde hissediyoruz.” Denilen açıklamada “Akademisyen, araştırmacı, yazar Uğur Mumcu araştırmaları, fikirleri ve kitaplarıyla toplumun güçlü ışığı olmuş, sloganlarla savunulan ideolojilerin çarpıştığı Atatürk’ün ağır şekilde eleştirildiği o karanlık dönemde gerçek bilgileri, gerçek demokrasiyi hukuk devletini, insan haklarını ve Atatürkçülüğü anlatarak toplumun gönlünde taht kuran bir önder olmuştur. Uğur Mumcu, uğruna hayatını kaybettiği fikirler, ondan güç alan milyonlarca yurtsever tarafından sürdürülmektedir. Uğur Mumcu ve diğer Demokrasi şehitlerimizi saygıyla, anıyor, onların şimdi ışıklar içinde yattığına inanıyoruz.”ifadelerine yer verildi.

 

Haber;S.KAŞKIR