İslam aleminin kutsal ayı on bir ayın sultanı Ramazan, bu akşam kılınacak ilk Teravih namazı ve gece kalkılacak sahurla başlıyor. Düzce’de ilk sahura 03.42’de kalkılırken İlk iftar 20.31’de yapılacak. Ramazanın ilk gününde Düzceliler yaklaşık 17 saat oruç tutacak. İlk teravih namazı da bu akşamı 22. 15’te kılınacak.
Pazarda ramazan bereketi
Düzce’nin çarşı ve pazarlarında da bugün Ramazan hareketliliği vardı. Ramazan alışverişi için sokağa çıkan vatandaşlar bütçelerine göre eksiklerini tamamladı.
Geçmiş yıllara oranla pazarda durgunluk yaşandığını belirten pazarcı esnafı ise ramazanda beklenen yoğunluğun yaşanmamasından şikayetçi. Sebze ve Balıkçılar Odası Başkanı Musa Sarı, pazarda fiyatların gayet makul olduğunu ilerleyen günlerde pazarda canlılık yaşanmasını beklediklerini ifade etti.
Pazarlarda olduğu gibi marketlerde de ramazan hazırlıkları yapıldı.Marketler bu yıl da değişik fiyatlarda ramazan kolileri satışa sundu. Fırıncılar ise ramazanın olmazsa olmazı pide için hazırlıklarına devam ediyor.   Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan ramazan pidesinin bu yıl 350 gr 1 buçuk TL, 700 gr. ise 3 TL’den satışa sunulacak.

Et talebinin artacağı ramazanda Düzce’de kasaplar, ete zam yapmayı düşünmüyor.

Haber; S. KAŞKIR