Düzce’nin turizm potansiyelini arttırmak, il ekonomisine katkıda bulunmak ve Düzce’nin marka değerini yükseltmek amacıyla Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Düzce Üniversitesi ile kurum müdürlüklerinin desteğiyle yapılacak olan ‘Düzce Tanıtım Günleri’ öncesi Düzce protokolü, ulusal yayın yapan yazılı ve görsel basının Ankara temsilcileri ile bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Vali Yardımcısı Selda Dural, İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, ATV Ankara Temsilcisi Düzceli Osman Altınışık, Ankara'da yaşamını sürdüren AK Parti Düzce eski İl Başkanlarından Saim Tut, MARKA Düzce Yatırım Destek Ofisi Uzmanı İbrahim Pehlivan yer aldı.


Hedef ve amaçlar anlatıldı

Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce Tanıtım Günleri'nin hedef ve amaçları konusunda basın mensuplarına bilgi verdi. Toplantıda Düzce’nin turizm ağırlıklı görsellerinden oluşan bir sunum yapıldı. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de tanıtım günlerine ilişkin basın bildirisi yayımladı. Başkan Mehmet Keleş şu görüşlere yer verdi: “Ankara ile İstanbul'un tam ortasında, yemyeşil bir cennet olan Düzce'miz adeta keşfedilmeyi bekleyen bir hazine. Tabiat güzellikleriyle adından övgüyle söz ettiren şehrimizde farklı kültürlere ait diller, zengin bir folklor, Çerkesi'nden Gürcüsü'ne çeşit çeşit yöresel yemekler, Karadeniz Bölgesi'nin ayakta kalan Antik Tiyatrosu ile Konuralp Gazi'nin Türbesi ile tarihi değerimiz Konuralp, yaylaları, gölleri, akarsuları, ağaçlarıyla şairlere ilham verecek güzellikte eşsiz manzaralar var.”

Diğer yandan yarın başlayacak tanıtım günleri Ankara Atatürk Kültür Merkezinde 15 Mayıs tarihine kadar sürecek. Tanıtım günleri öncesi tüm hazırlıklar tamamlandı. 

Haber:Y.SEVER