Fahri Çakır’ın geçtiğimiz hafta adaylığını açıklamasının ardından kulislerde adı geçen TSO Meclis Başkanı Nusret Özsoy, Erol Tayhan’la Manşet programında aday olmadığını bu yola ekip olarak çıktıklarını söyledi.
Hiçbir Zaman “Adayım” Demedim
“ Başkanlık için hiçbir zaman adayım demedim.” Diyen Özsoy, bir ekip çalışması içinde olduklarını doğrulayarak “ Düzce’ye faydalı olacak kişileri bir araya getirerek bir çalışma başlattık. Düzce’nin menfaatlerini koruyacak, birlik ve beraberlik içinde çalışacak bir ekip kurmak istiyoruz. Ekip içindeki herkes yönetim kurulu başkanı olacak kapasiteye sahip. Düzce’ye hizmet etmek için illa başında olmak gerekmiyor. Böyle bir beklentimiz yok.” Dedi.
 Özsoy, yönetim kurulu başkanını ise komite seçimlerini kazandıktan sonra belirleyeceklerinin altını çizdi.
Siyaseti Ön Plana Çıkararak Aday Oldu
 Ticaret ve Sanayi Odasına hiçbir zaman siyaseti sokmak istemediklerini ifade eden Özsoy, Fahri Çakır’ın “Partiler üstü adayım” söylemine de katılmadığını belirtti.
Özsoy, “Ne kadar partiler üstü bir adayım dese de alınan karar parti tarafından desteklenen bir karar. Ben geçtiğimiz hafta programı da izledim. Siyaseti ön plana çıkararak aday oldu. Bakanlarla arasının iyi olduğunu ve kendi başkan olduğunda işleri daha iyi yürüyeceğini söyledi. Biz proje üretmek isteyen bir ekibiz. İktidar gelip geçicidir. Ciddi projeler yaptığınız parti de iktidar da peşinizden gelir.” dedi.
Siyasi söylemlerden de rahatsızlık duyan bir çok kişinin de seçimlere katılmaktan vazgeçtiğini belirten Özsoy, “ Böyle bir dedikodu var diye üretken adamları da kaybediyoruz.” dedi.
Özsoy, Fahri Çakır’ın başkanlığındaki oluşumdan rahatsızlık duyarak kendi taraflarına geçen kişilerin de olduğu söyledi.
Çok Fazla Proje Üretmedi
Metin Büyük’ ün 8 yıllık başkanlığını değerlendiren Özsoy, Ticaret ve Sanayi odasını iyi temsil ettiğini ancak çok ciddi proje üretmediğini dile getirdi.
 Özsoy, “Metin Büyük 8 yıldır bu görevi yönetiyor. Temsil anlamında fevkalade götürdü. Çok ciddi çalışmalar yürüttü. Ancak çok fazla proje üretmedi. İki dönem başkanlık yapmak zor. Son bir iki senedir biraz yorulmuş gibi. Riski sevmeyen rutin işleri seven biri oldu. Ticaret ve sanayi odasında biraz daha aksiyon olmalı.” Diye konuştu.
Felaket Tellallığı Yapılacak Kadar Değil
 Özsoy, Metin Büyük’ün 5084 sayılı teşvikin sona ermesiyle işsizler ordusu doğacak şeklindeki açıklamasına da çok fazla katılmadığını belirtti.
Özsoy, “ İşsizler ordusu oluşacağını düşünmüyorum. Ciddi bir kalifiye eleman eksikliği var. Etkileyecek ama felaket tellallığı yapılacak kadar değil. Gidenle gelen kendini tamamlayacaktır.” şeklinde konuştu.
 İletişimle İlgili Sıkıntı Var
Özsoy, kendi ekibinin seçilmesi halinde ticaret ve sanayi odasında öncelikle en üst düzeyde iletişim sağlamak istediklerini söylerken, danışma merkezi oluşturarak randevu sistemi kuracaklarını belirtti. Özsoy, Düzce’nin konumu itibariyle de mutlaka lojistik üst haline getirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
Kim Kimle Dargın Bizim Gündemimiz Değil
Her fırsatta Düzce’ye yakışan, kavgasız gürültüsüz bir seçim istediklerini dile getiren Özsoy, Çakır’ın “küskünleri barıştıracağım” şeklindeki açıklamasına da katılmadığını belirterek “ Çok ciddi bir şey olduğunu düşünmüyorum. Kim kimle dargın ya da barışık bizim gündemimizde değil.” İfadelerini kullandı.

 

Haber; S. KAŞKIR