AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Öncü TV Yönetim Kurulu Başkanı Önder Tonyalı ile Öncü TV Genel Yayın Yönetmeni Mukadder Deveci adına yayımladığı mesajında “Kuruluşundan bu yana Düzce’nin sesini sadece bölgeye değil tüm Türkiye’ye yaptığı yayınlarla dünyaya duyurmayı görev edinen, ilkeli, sorumlu yayıncılık anlayışıyla çalışan Düzce’nin ilk özel televizyonu Öncü TV’nin 23. yaşını kutluyorum. Yöneticilerini, basın emekçilerini ve tüm çalışanlarını tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Toplumun doğru ve tarafsız biçimde bilgilenmesini sağlıyor
Düzce Valisi Zülkif Dağlı Öncü TV’nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla Öncü TV Yönetim Kurulu Başkanı Önder Tonyalı’ya hitaben yayımladığı kutlama  mesajında, halkın tarafsız ve doğru bir şekilde bilgi edinme hakkına sahip olması demokrasi ile yönetilen ülkelerin en temel özelliklerinden biri olduğunu söyleyerek, “Demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olan basın kuruluşlarımızın; hukuka uygun, tarafsızlık içinde, kişi haklarına ve özel hayata saygılı, toplumun hassasiyetlerine özen gösteren bir şekilde görev yapması demokrasimiz ve gazetecilik mesleğinin saygınlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Bu ilkeler doğrultusunda, toplumun doğru ve tarafsız biçimde bilgilenmesine, haber almasına katkı sağlayan, basınımızın önemli bir üyesi olan Öncü Radyo ve Televizyonun kuruluş yıldönümünü kutlar, başta şahısınız olmak üzere tüm televizyon çalışanlarına sağlık ve başarılar dilerim.” ifadelerine yer verdi.

Başarısının ardında tarafsızlığı, ilkeli, gazetecilik mesleğine saygılı duruşu var
AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin de Öncü TV’nin kuruluşunun 23. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Keskin mesajında, “Düzce’nin ilk yerel televizyonu olarak yayın hayatına başlayan ve kaliteli, halkın bilgi almasını sağlayan, objektif ve ilkeli bir yayın politikasından taviz vermeyen Öncü TV’nin 23. kuruluş yıldönümünü kutlarım. Demokrasi kültürümüzün olmazsa olmazlarından olan basının toplum ile siyasiler ve devlet arasındaki köprü görevini layıkıyla yerine getiren kuruluşlardan biri olan Öncü TV’nin geçmişten günümüze kadar süregelen başarısının ardından tarafsızlığı, ilkeli, gazetecilik mesleğine saygılı duruşundan geldiğini düşünüyorum.

Toplumun haber almasındaki öncü kuruluşlardan biri olan Öncü TV ailesinin kuruluş yıldönümünü kutluyor, tecrübeli basın kadrosuna ve yöneticilerine yeni yayın hayatlarında başarılar diliyorum” ifadelerinde bulundu.  

İlklere imza attı
Düzce Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (DESKKOP) Başkanı Ertan Taşlı ise mesajında şunları kaydetti: “İlimizde kuruluşundan bu yana böle haberciliğin önemli katkılar sağlayan basın organımız, ilklere imza atmış, pek çok konuda halkın yararını gözeten haberleriyle, televizyon ve radyonun yanında internet üzerinden uzun yıllardır güncel yayın yapan, Düzce Öncü TV’nin imtiyaz sahibi ve bütün çalışanlarının kuruluş yıldönümü kutlar, nice yılların aynı başarılarla sürdürülmesi temennisiyle şahsım ve yönetim kurulum adına saygılar sunarım.”  

İlin ve bölgenin sesi oldu
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, yayımladığı tebrik mesajında Düzce’nin ilk yerel televizyonu olan Öncü TV’nin yayın hayatına başladığı günden itibaren ilin ve bölgenin sesi olarak kamuoyunu aydınlattığını bildirerek, şu ifadelere yer verdi: “Düzce Üniversitesi olarak, 21 Şubat 1994'de yayın hayatına başlayan Öncü TV'nin 23. yıl dönümünü kutlar, tüm çalışan ve yöneticilerini tebrik eder, uzun soluklu ve başarılı bir yayın hayatı dileriz.”  



Gazetecilik mesleğine yakışır habercilik anlayışını sahip
Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı, “Demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlerlik kazanması iyi işleyen bir medya yapısı ile mümkündür . Medyanın güçlü olması gerek ifade özgürlüğünün temini gerek kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması bakımından hayati önemlidir. Gazetecilik mesleğine yakışır habercilik anlayışını başarıyla temsil eden Öncü Televizyonun kurucusu Önder Tonyalı’nın ve bütün çalışanlarının 23. kuruluş yıldönümünü kutlar, şahsım ve Tüm Esnaf Sanatkarlar camiası adına nice yılların başarıların sürdürülmesi temennisiyle saygılar sunarım.” Dedi.



Ayrıca Keskin, Taşlı ve Sönmez Çiçekçilik işyeri sahibi Fatih Sönmez, çiçek göndererek kuruluş yıldönümünü tebrik etti.