Öncü Tv'de her salı yayınlanan GÜNLÜK Programı'na katılan Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitü Müdürü Prof. Dr. Kemal Arı, Çanakkale Zaferi'nin 100.yılında gizli kalmış gerçekleri canlı yayında dile getirdi.

GÜNLÜK Programı'nda Erol Tayhan'ın sorularını cevaplandıran Prof. Dr. Kemal Arı, Çanakkale Savışı'nın "centilmenler savaşı olduğu fikrine katılmadığını" belirtti:

"Çanakkale maddi ve teçhizat top tüfek anlamında güçlüyle güçsüzün savaşıdır. Mazlumla zalimin savaşıdır.. Kuzuyla kurdun kavga ettiği  sonunda kuzuların kurtları yediği bir savaştır"

            "İNGİLİZLER KİMYASAL SİLAH KULLANDI"

Çanakkale Savaşı'nda İngilizlerin kimyasal silah kullandığını genel kurmay arşivlerinde tespit ettiğini dile getiren Prof. Dr. Kemal Arı, tüyler ürperten gizli kalmış bu gerçeği canlı yayınde dile getirdi:

"Bu savaşta İngilizler kimyasal silah kullandı.Bizim tutsaklarımızın önemli bir kısmı  kimyasal içeren havuzlarda banyo yaptırıldığı için kör kaldı.Bunlar hayatlarının geriye kalan kısmını ama olarak tamamladılar. Ölenler ölmüştür ölmeyenler hayatlarını ama olarak sürdürdürmüşlerdir"

            ERMENİ DOKTORLAR DA VARDI

"Bu işleri yapanlar arasında Ermeni doktorlarda vardı " diyen Prof. Arı, Ermeni doktorların kimyasal havuzlarda    tutsakların  adeta kör olması için yaptıkları mücadeleye dikkat çekti:

Haber;E.TAYHAN