Her yıl 26 Haziran tarihinde çeşitli etkinliklerle farkındalık oluşturulan Dünya Uyuşturucu İle Mücadele Günü’nde Düzce Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü bir program düzenledi.

Düzce Belediyesi önünde tertip edilen yürüyüş ile başlayan program, Anıtpark Meydanı’nda düzenlenen törenle devam etti. Yürüyüşe Düzce Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

“Bu illetten kurtulmayı diliyorum”
Anıtpark Meydanı’nda günün halk ve önemine dair konuşmasını yapan İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Ali Rıza Akbay şöyle konuştu:

“Uyuşturucu ile mücadele konusunda Sayın Valimiz Zülkif Dağlı’nın başkanlığında her ay toplanmakta olan kurul kapsamında 2017 Ocak ayında alınan karar neticesinde bir yürüyüş planlanmıştı. Bugün bu yürüyüşü gerçekleştirdik. Yoğun sıcaklara rağmen Düzce’mizin protokolüne, sivil toplum kuruluşlarına ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Amacımız uyuşturucu ile ilgili farkındalık oluşturmak. Sadece devletin sorunu değil tüm sivil toplum kuruluşlarının ve tüm vatandaşların ortak çalışması ile giderilecek bu sorun. Bu illetten kurtulmayı diliyorum.”

Tören, uyuşturucu ile mücadele alanında duyarlı ve etkin çalışmalar yürüten kişi ve kurumlara plaket verilmesi ile son buldu.



Haber: Ö. YILMAZ