Yurtlarının çevresinde yeterli aydınlatma olmadığı gerekçesiyle, sokakta rahatlıkla yürüyemediklerini ve tacize uğradıklarını belirterek çözüm isteyen Düzce Üniversitesi Kadın Meclisi topluluğu, bir başka eylem daha gerçekleştirdi.



8 Mart Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Düzce Anıtpark Meydanı’nda toplanan topluluk üyeleri açtıkları pankartlar ve attıkları sloganlarla seslerini duyurdu.



“Öldürülmediğimiz şehirler istiyoruz” sloganıyla gerçekleştirilen eylemde, kadın cinayetlerine ait istatistikler verilirken, yapılan açıklama ile çağrıda bulunuldu.

“Kadın cinayetlerini durduracağız”
8 Mart Kadınlar Günü sebebiyle tüm Dünya’da, meydanların kadınlarla dolması gerektiğini belirterek sözlerine başlayan Kadın Meclisi yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bizler bu şehirlerde öldürülüyor, çalışamıyor, geçinemiyor ve sokaklarda özgürce gezemiyoruz. Bu şehirlerde her gün öldürülüyoruz. Bugün, öldürülmediğimiz şehirler istediğimiz için buluştuk. 2018 yılında 440 kadın, 2019 yılının ilk iki ayında 74 kadın, kendi hayatına dair karar vermek isterken öldürüldü. Yüzde 30’u ise intihar ve kaza denilerek üzeri kapatılmaya çalışılan şüpheli ölümler. O yüzden, hep birlikte kadın cinayetlerini durduracağız.”



“Dirençle mücadele…”
Kadına şiddetin önüne geçilmesi üzerinde duran topluluk, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Bu 8 Mart’ta, tüm şehirlerin meydanlarında kadınlar var. Bugün bulunduğumuz tüm meydanlarda, kadınlar için özgür ve eşit bir dünya için yan yana gelmeye, dirençle mücadele etme çağrısında bulunuyoruz. Öldürülmediğimiz, özgürce yaşadığımız, çalışabildiğimiz, geçinebildiğimiz yönetebildiğimiz şehirleri yaratacağız.”

Açıklamanın ardından Düzce Üniversitesi Kadın Meclisi üyeleri sloganlar atarak eylemi sonlandırdı.
 
Haber: İ.AYDOĞDU


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ