Düzce Üniversitesi Meraklılar Topluluğu tarafından Düzce’de ilk kez düzenlenecek olan Düzce Teknoloji Zirvesi, Düzce Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Teknolojinin tüm konularının konuşulacağı Düzce Teknoloji Zirvesi, 21 Ekim Pazartesi günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun “Yapay Zeka Teknolojisi” başlıklı konuşması ile başlayacak.
Etkinliğin ikinci gününde TÜRKSAT Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda görevli Cihannüma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Adnan Çelik, “Teknolojide Yerli ve Milli Olmak” konusunu işleyecek.


Öğleden sonra ise Verisun Bilişim Şirketi’nin CEO’su Sadullah Uzun ile Türkcell IoT Satış Geliştirme Yöneticisi Akif Enes Kütük “Blockchain” ile ilgili öğrencilerin kafalarındaki soru işaretlerini giderecek.
Etkinliğin üçüncü gününde ise BİLSOFT Bilişim Ceosu Ahmet Veli, “Bilişim Sektörü ve Dijital Gelecek”, Sinbo Ev Aletleri Genel Müdürü Oğuz Özyiğit ise “Teknoloji Her Yerde” başlıklı sunumlarıyla programda yer alacak. Öğleden sonra ise 65. T.C. Hükümeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, bakanlığı döneminde hayata geçirilen “Dijital Dönüşüm” konusu ile ilgili öğrencilerle buluşacak. Üçüncü gününün son konuşmasını ise Dijital Hayat Akademisi Kurucusu, Bilgisayar Mühendisi Bilal Eren yapacak. Eren, “Algoritmalar ve Hayatımız” konusu ile öğrencilere seslenecek.

Teknoloji Zirvesi’nin dördüncü gününde ise Türk Telekom İştiraki Assistt Firmasının Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Haktan Saran,  teknolojinin çağrı merkezlerindeki yerini katılımcılar ile konuşacak.
Zirvenin son gününde ise Düzce Teknopark’ta bulunan Kuluçka Merkezi’nde uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecek. 
HABER:CÜ.ÜSTÜNER