Ramazan Bayramı namazı için Cedidiye Caminde bulunan Vali Ali Fidan ile İl Müftüsü Selami Emen bayram mesajı verdi.

“Beraberliğimizin pekişeceği hayırlı bir bayram diliyorum”

Bayramlaşma merasiminin ardından Öncü TV mikrofonuna konuşan Vali Ali Fidan, İslam Alemi olarak dolu dolu geçen Ramazan ayının ardından bayrama ulaşmanın sevincini yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu: “Güzel bayram sabahında Bayram Namazımızı eda ederek vatandaşımızla bayramlaştık. Öncelikle tüm milletimizin ve vatandaşlarımızın mübarek Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. Bayramın huzur içerisinde sağlıkla geçmesini diliyorum. İlimiz açısından Ramazan ayını değerlendirecek olursak huzur içerisinde geçtiğini söyleyebilirim. Herhangi bir olumsuzluk yaşamadık. Bayram içinde gereken tedbirler alındı. Şuan görev başında olan askerimizin, polisimizin, sağlık görevlilerimizin ve diğer tüm görevlilerimizin bayramlarını tebrik ediyorum. Vatandaşlarımıza huzurla geçen birliğimizin, beraberliğimizi ve kardeşliğimizin daha da pekişeceği hayırlı bir bayram diliyorum.

“Herkes birbiriyle bayramlaşsın”

Bayramların buluşma günleri olduğunu ifade eden İl Müftüsü Selami Emen de Müslümanlardan önemli bir istekte bulunarak bayram mesajı verdi. “Bir ay boyunca tutmuş olduğumuz oruçların mükâfatını almak için bugün camilere geldik. Ayrı bir sevinç ayrı bir güzellik yaşıyoruz. Bütün kardeşlerimizin bayramını tebrik ediyorum. Herkesin birbiriyle bayramlaşmasını istiyorum. Herkes birbiriyle barışsın, kaynaşsın ve küskünlük kalmasın. Maddi olarak zorda olanların hali hatırı sorulsun, yetimler aransın, bulunsun. İnsanlar birbirlerine dua etsin. Bayramlaşsın ki Allah’ın rahmeti hepimizin üzerine olsun.”

“Bunu Müslüman olan yapmaz”

Emen, Suudi Arabistan'ın kutsal kenti Medine'deki Mescidi Nebevi yakınlarında düzenlenen ve 7 kişinin öldüğü, 5 kişinin de yaralandığı intihar saldırısına tepki gösterdi. “Rahmet ve Rahmana kavuşan şehitlerimize rahmet diliyoruz. Terörü hep birlikte lanetliyoruz. Terörün dini, imanı, insanlığı, vicdanı yok. Çaresiz insanların bu şekilde öldürülmesi en büyük günahlardan biridir. Bunu Müslüman olan yapmaz. İnsan olan da yapmaz. Cenabı Allah bütün terör eylemlerinden hepimizi muhafaza buyursun. Hep birlikte Kur’an-ı Kerim’e sarılarak bu belayı milletçe, ümmetçe aşacağımızı düşünüyorum.”

Haber:Y.SEVER