01-07 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi Düzce’de de bir dizi programlar düzenleniyor. Hafta nedeniyle İl Müftüsü Selami Emen ve yardımcıları ilk olarak Vali Adnan Yılmaz’ı, daha sonra ise Belediye Başkanı İsmail Bayram’ı makamında ziyaret etti.

 

Vali Adnan Yılmaz, depremde hasar gören camilerde yaşanan sorunlar için, depremin üzerinden 13 yıl geçtiğini vurgulayarak bu sorunun şimdiye kadar çözülmesi gerektiğini söyledi.

 

Müftü Selami Emen, Düzce’de bulunan camiler ve din görevlileri hakkında da Vali Yılmaz’a bilgiler verdi. Emen, Düzce’de 640 camii ve binin üzerinde din görevlisi olduğunu söyledi.

 

Vali Adnan Yılmaz ise din görevlilerinin doktorlar kadar önemli olduğunu vurgulayarak, “camiler bizim ikinci evimiz olmalı” dedi. Yılmaz daha sonra hasarlı camiler konusuna da değindi.

 

Yılmaz şöyle konuştu. “Nasıl aile hekimi varsa sizlerde hekim gibisiniz. Bizim silere ihtiyacımız var. Sizler aydınlık yolda ilimi, bilimi gösteren bir inanıştan geliyorsunuz. Size hizmetkar olmaya varım. Camiler bizim ikinci evimiz olmalı. Camiler, ilçelerin, köylerin ve mahallelerin sorunlarının gündeme geldiği yer olmalı. Camiler kültür yuvası olmalı. Bana orta hasarlı camilere alalım mı? almayalım mı? Diye soruyorlar. Deprem olalı 13 yıl olmuş. Bu sorun şimdiye kadar çözülmeliydi. Bu binaların röntgeni çekilecek.”