Sosyal hizmetler İl Müdürü Osman Çakır, özürlü çocukları bakan kişilere verilen Bakım ücretleri ve Müdürlüğün yapacak olduğu çalışmalar hakkında önemli bilgiler verdi.
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından özürlü ve yardıma muhtaç kişileri bakan 2 bin 127 kişiye her ay asgari ücret ödeniyor. Çakır Yardıma muhtaç kişileri bakanlara ayda yaklaşık 1,5 Milyon TL para ödendiğini belirtti. Geçen yıl nakti yardım için 400'e yakın vatandaşın başvuru yaptığını belirten İl Müdürü Başvuru yapanların 300'e yakınına nakti yardım bağlandığını ayrıca il genel meclis yelerine “Benim evimde cocuğum var ben bunları bakamıyorum okutamıyorum diyen varsa bize yönlendirin. Bu konuda 3 katrilyonun üzerinde bir bütçe ayrıldı bu bütceyi en yararlı bir şekilde değerlendirmek istiyoruz .” dedi.
İl Müdürü Çakır önümüzdeki dönemde yapılması planlanan çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.
Çakır kalıcı konutlarda bulunan huzurevinin ek binasıyla ilgili ihalenin yapıldığını ve yakın zamanda başlayacak çalışmalar neticisenide huzurevinin kapasitesinde 60 kişilik artış olacağını, kalıcı konutlardaki işyerlerinde atıl binalar bu binalarında benzer amaçlarla kullanılması gerektiğini söyledi.
Çocuk yuvamızı Sevgi evlerine taşıyacağız burası 75 kişi kapasitelidir. Yetiştirme yurdumuzu Konuralp Belediyesi'nin yurt yapımı için 10 Bin 600 m2'lik arsayı 30 yıllığına tahsis etti ve hazırladığımız dosyayı gene müdürlüğümüze verdik inşaatımız toki vasıtasıyla yapılacak dedi.
Kalıcı konutlar çocuk yuvasının üstünde afet işlerine ait 12 bin 639 m2 lik arsanın tahsisini aldık engelsiz yaşam merkezi kuracağız bizim üç tane daha arsa talebimiz var DSİ'nin hazineye aktarmış olduğu arsalardan,
konuyu sayın Valimize sunacağız onalyanırsa farklı kurumlar açmaya yöneleceğiz diyen sosyal hizmetler il müdürü osman çakır
genel müdürlüğümüz 4 B'den 3 Bin elaman alacak bu elamanlardan büyük payı Düzce'ye çekmemiz gerektiğini söyledi.