Düzce Belediyesi Meclis Toplantısı Mayıs ayı 1.Birleşimi, Belediye Meclis Salonu’nda Belediye Başkanı Mehmet Keleş Başkanlığında dün akşam yapıldı. 14 maddenin görüşüldüğü toplantıda 2014 yılı Kesin Hesap Özetine ilişkin madde oybirliği ile kabul edildi.

Toplantının gündem maddelerine geçilmeden önce Milliyetçi Hareket Partisi adına Grup Başkan Vekili Ercan Katırcıoğlu, bir önceki toplantıda meclise sundukları üç önerge hakkındaki son durumu Başkan Keleş’e sordu. Başkan Mehmet Keleş, önergelerin bir kısmına sözlü olarak yanıt verdiğini yazılı olarak da yanıtlayacaklarını belirtti.

ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ VERİLSİN

Katırcıoğlu, meclise Düzceli şehitlerin isimlerinin yapılan ve yapılmakta olan üst geçitlere verilmesini önerdi. Başkan Keleş, teklifin daha somut bir şekilde sunulmasının iyi olacağını konuyu mecliste o zaman görüşebileceklerini söyledi.

MECLİS İKİYE BÖLÜNDÜ!

MHP Grubu meclise 4 soru önergesi sundu. Verilen soru önergeleri arasında kamuya ait olan İnönü Parkı’nın bir siyasi partinin seçim bürosu olarak kullanılmasına müsaade edilip edilmeyeceği, 15 Nisan 2014 tarihi itibariyle belediye bünyesinde çalışan memur, işçi ve hizmet alımı personel sayısında artış olup olmadığı, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Sebahat Uçar’ın belediye ve şirketlerinde halen çalışıp çalışmadığı yer aldı. Meclise sunulan önergelerin gündeme alınıp alınmamasına dair yapılan oylama Ak Partili Meclis Üyeleri tarafından red oyu alınca önergeler oy çokluğuyla gündeme alınmadı. Ak Partililerin önergeleri reddetmesi MHP gurubunda tepkiye yol açınca meclis adeta bir anda ikiye bölündü.
Katırcıoğlu, duruma Ak Partili Meclis Üyelerine teşekkür ederek tepkisini şu şekilde dile getirdi. “Biz burada siyasi gömleklerimizi çıkardık. Düzce’nin menfaatleri adına çalışmalar yapıyoruz dedik. Burada sıkıntılı soru önergelerimiz mi var da arkadaşlarımız reddediyor.”

BİZ SEÇİLERE GELDİK, SAYGI GÖSTERİN

MHP’li Meclis Üyesi Eyüp Topçu da duruma tepkisini ‘Biz bunları öğrenmezse burada oturmamızın ne anlamı kaldı. Biz bunları konuşmayacağız da niye konuşacağız.’ Şeklinde dile getirdi. Keleş, konuyla ilgili olarak Düzce Belediye Meclisi’nin siyasi karar organı olmadığını bulunduğunuz teklifi meclis tarafından reddedildiği söyledi. Keleş konuyu gündem harici cevaplayacağını da sözlerine ekledi. MHP’li Meclis üyesi Ayhan Cicü soruları Düzce halkı adına sorduklarını belirtince Başkan Keleş’te Ak Partili Meclis üyelerini göstererek ‘Düzce halkına sordunuz. Düzce Halkı bu tarafta hayır dedi. Bunlarda Düzce halkı adına konuşuyorlar. Sadece siz Düzce halkı adına konuşmuyorsunuz. Sonuçta bu arkadaşlarda seçilerek geldiler. Saygı göstermek durumundasınız.’ dedi.
 
Meclis toplantısında Merkez 1375. Caddenin Ruhi Kurnaz, 1405. Caddenin ise Servet Bucurgat adlarını almasına ilişkin madde de görüşülerek son değerlendirme için İmar Komisyonuna gönderilmesi kararlaştırıldı. Toplantıda Asar Deresi kenarına yapılacak katlı otoparka ilişkin gelen şikayetler de değerlendirilerek projenin yeniden görüşülmesine karar verildi. Gündem maddesi, İmar Komisyonuna sevk edildi. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, son olarak Muhtarlık İşleri Müdürlüğü norm kadro ataması hakkındaki yazıyı okutarak ilgili göreve Nurullah Şahin’in atandığına ilişkin meclis üyelerine bilgi verdi. Gündem maddeleri arasında bulunan ve Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından acil durumlarda kullanılmak üzere talep edilen 6 ay vadeli 2 milyon TL tutarındaki kredi alınması, MHP’li meclis üyelerinin red oyuna karşın oy birliğiyle kabul edildi.

KELEŞ: BASIN SEN BİZE MÜSAADE ET!

Başkan Keleş, toplantı sonunda MHP grubunun soru önergelerine yanıt verdi. Keleş, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Sebahat Uçar’ın belediyenin taşeron şirketlerinden birinde çalıştığı söyledi. Keleş ayrıca Uçar’ın mesai saatleri içerisinde seçim çalışmalarına katıldığına yönelik konuyu inceleyeceğini belirtti. Katırcıoğlu ise konuyla ilgili olarak dışarıda bu kadar vatandaş işsizken çalışmadan para almasının doğru bir davranış olmadığını kaydetti.

ÇOCUK MU KANDIRIYORSUNUZ?

Meclisteki bu diyalog sonrası Ak Partili üyelerin oturduğu bölümden Uçar’ın izinli olduğu seslerinin duyulması üzerine MHP’li Meclis Üyesi Eyüp Topçu, ‘Ben 100 kişi çalıştırıyorum. Çocuk mu kandırıyorsunuz?’ diyerek tepki gösterdi. Başkan Keleş, 15 Nisan 2014 tarihi itibariyle belediye bünyesinde çalışan memur, işçi ve hizmet alımı personel sayısında artış olup olmadığına dair MHP grubunun önergesi hakkında kesin bir bilgisinin olmadığını söyledi. Katırcıoğlu ise konuyla ilgili İnsan Kaynakları Müdürünün kendisine ‘Zor bir soru sordunuz’ dediğini Keleş’e ifade ederek o yüzden soru önergesi olarak verdiğini dile getirdi. İnönü Parkı’nın bir siyasi partinin seçim bürosu olarak kullanılmasına müsaade edilip edilmeyeceğiyle ilgili önerge için Başkan Keleş, böyle bir uygulamaya müsaade etmeyeceklerini aktardı.

MHP’li Meclis Üyesi Eyüp Topçu, Başkan Keleş’e İstanbul Caddesi’nde devam eden asfaltlama çalışması hakkında ‘Bir sürü sorunlu yol varken neden ilk olarak oradan başlandı?’ dedi. Başkan Keleş soruya ‘Sadece oradan başlanmadı, yanlışınız var. Beraber çıkalım yolun kötü kısımlarını göstereyim size. 3 tip asfaltlama çalışması sürüyor. Biz bunlara 6 ay önce karar verdik. Ona uygun malzeme tahsis ettik.’ diyerek yanıt verdi.

KELEŞ: SİYASETİ SOKAKTA YAPALIM

Topçu, Başkan Keleş’e basında yer alan açıklamalarıyla ilgili şunları söyledi. “Biz MHP olarak muhalefet yapamıyoruz herhalde. Bizden çok memnun kalmışsınız.” Keleş, ‘Siyaseti sokakta yapalım’ önerisinde bulunarak belediye çatısı altında hiçbir siyasi faaliyet yürütmediğini vurguladı. Katırcıoğlu, Başkan Keleş’in basında yer alan ‘Muhalefet bakış açısını değiştirmeli’ ifadesini Keleş’e ‘Ne şekilde algılamamızı istersiniz? şeklinde sordu. Keleş yanıt olarak parkların maliyeye devriyle ilgili yapılan oylamada MHP’li üyelerin ne yönde hareket ettiğini dile getirerek ‘Basın çıktı mı? Basın çıksın öyle konuşalım. Sen biraz müsaade et bize.” dedi. Araya giren Katırcıoğlu, MHP’li üyelerin hür iradeleriyle karar verebilecek arkadaşlar olduğunu söyledi. Başkan Keleş, “Ben sizi eleştirmiyorum. Benim sadece söylemek istediğim MHP’li meclis üyeleri parkların satılmasına karşılık olarak yöneltilen soruya böyle düşünüyorlarsa bakış açılarını değiştirmeliler oldu. Arkasından da devam ettim. Satmadığımızı, kullanım şeklini değiştirmediğimizi anlatmaya çalıştım.” Dedi.

Başkan Keleş, MHP’li üyelerine size çok güzel bir soru soracağım diyerek ‘Avni Akyol Parkı’nın tapusunu Düzce Belediyesi’ne ait olduğunu biliyor muydunuz’ dedi. Üyeler, Keleş’e biliyorduk yanıtı verdi.Meclis toplantısının bir sonraki birleşiminin 8 Mayıs 2015 Cuma gerçekleşmesine karar verilerek toplantı sona erdi.

Haber:Y.SEVER