1995 yılında İsviçre’de yaşarken Düzce’de bir AVM yapılacağını duyan Mardi çifti o zamanın parasıyla 65 bin mark vererek henüz proje aşamasındayken bir dükkan aldılar. Aldılar almasına da 17 yıl sonra açılışı yapılan AVM’de dükkanlarına kavuşamadılar. Bu nedenle açılış günü bakan yardımcısına sesini duyurabilmek için tepki gösteren Dilek Mardi, “ Bu para benim çocuklarımın hakkı” diyerek bu işin peşini bırakmayacağını söyledi.

"Bu işin peşini bırakmayacağız"

Dilek Mardi, “Yıllar önce İsviçre’de 65 bin Mark’a dükkan aldık. Buranın yapılacağını duyduğumda en çok sevinenlerden birisiydim. Ancak bize hakkımı olanı vermediler. Oraya giderek tepkimi göstermek istedim. Mahkemeye de verdik. 17 senedir yapmadığımız kalmadı. Konuşmaya gittiğimizde de bizi geçiştiriyorlar. Tepkimi göstermek zorundaydım çünkü bu para benim, çocuklarımın hakkıydı. Benim duyduğum bizim gibi birkaç kişi daha varmış. Ancak, Her kuşun eti yenmez. Ölesiye kadar bu işin peşini bırakmayacağız.”dedi.

Hep geçiştirdiler

Dilek Mardi'nin eşi Ceyhan Mardin ise, bugüne kadar kime başvurdularsa hakları olanı alamadıklarını, şimdi ise müşterek tapuya imza atmalarının istendiğini ifade etti.
Ceyhan Mardi, “Yıllar önce yurt dışındayken yatırım yapmak istedik. Bu yatırımında 99 yılında teslim edileceği söylendi. O zamanki belediye başkanı da bunu onaylamıştı. Ancak o zamandan bu yana sahip çıkan olmadı. Daha sonraki belediye başkanlarına da gittik. Ancak hepsi geçiştirdiler. Ancak şuana kadar hiçbir hakkımız verilmedi bize müşterek tapuya imza atmamız istendi. Ancak ne alıp ne vereceğimiz belli değil. Biz kendi dükkanımızı istiyoruz. Belediye başkanımızdan bu konuya el atsın. Bana çocuklarım dükkanımı soruyor ben ne diyeceğimi bilemiyorum.”diye konuştu.

1996 yılında Ruhi Kurnaz’ın Belediye Başkanlığı döneminde kat karşılığında müteahhit firmaya verilerek yapımına başlanan Camikebir Mahallesi eski otogar alanında ki inşaat çalışmaları 1999 yılına kadar hızlı bir şekilde ilerlemiş, 1999 Marmara ve Düzce depremlerinde gördüğü hasar üzerine çalışmalar durdurulmuştu. Düzce Belediyesi’nin yüzde 5’in altında hissesinin olduğu alışveriş merkezi 17 yıl sonra açıldı ancak bu kez de yıllar önce dükkan alan vatandaşların dükkanlarına sahip olamadıkları iddiası ortaya çıktı.

Haber; H. İŞCAN