Öncü TV'nin Manşet programına konuk olan Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, iki buçuk yıllık belediye icraatlarından bahsetti. Başkan Yiğit, “Yığılca'yla ilgili hayallerim var” diyerek en önemli çalışması olan altyapıya değindi.

“O BORULARI GÖSTERECEĞİM”

İçmesuyu borularının 65 yıllık olduğunu vurgulayan Başkan Yiğit, “Yığılca’nın ilk kuruluşundan beri affedersiniz mantar olmuş. Nasip olursa Yığılca’da o boruları göstereceğim. Nasıl bir borudan su içiyorlarmış görecekler.” dedi.

ALT YAPIDA SONA DOĞRU...

Yığılca’nın derme çatma bir altyapı ile bugüne kadar geldiğini söyleyen Başkan Yiğit, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Netice itibariyle sokaklarında maalesef üzülerek söylüyorum hiç de hoş olmayan kokuların olduğu bir ilçeydi. 1. katlara kadar lağım suları çıkma safhasındaydı. Bununla ilgili bir çok esnafımız, insanımız şikayete geldi. Allah'ın izniyle de birçok belediye başkanının cesaret edemediği, seçim kaybetmekten korktukları altyapı çalışmalarını başlattık. Gelir gelmez projemizi sunduk kabul gördü. 1.5 yıl önce bu çalışmayı başlattık ve bugün yüzde 85 duruma geldi. Artık evlerimiz, bütün birimler ve kurumlar modern bir altyapı sistemi bağlanma safhasına adım adım ilerliyor. Nasip olursa yıl sonu itibariyle altyapı denen bir olay Yığılca’da kalmayacak.”  

Haber; C. ÜSTÜNER