Düzce Merkez ve ilçelerinde yaşayan, yaşları 20 ile 25 yaş arasında değişen 29 engelli genç Düzce İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda bir gün eğitim yaptıktan sonra temsili yemin töreni düzenlendi.

Yemin törenine Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Jandarma Garnizon ve İl Jandarma komutan vekili Jandarma Yarbay Ahmet Çaylı ve engelli aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Jandarma Yarbay Ahmet Çaylı Askerlik görevinin vatandaşlık hakkı olduğunu hatırlatarak; “Vatan hizmeti her Türk’ün hakkıdır. Kutsal askerlik görevini yapan herkes bunun haklı gururunu yaşamaktadır.” İfadelerini kullandı.

“Silah altına alınamayan engelli vatandaşların bu haklarını sembolik olarak yerine getirmek maksadıyla bu günü tertipledik. TSK’nın ayrılmaz bir parçası olan Türkiye Jandarması saflarında temsili askerlik görevini yerine getirmek için gelen vatan evlatlarımız heyecan ve coşku ile asker üniformalarını giymiş kahraman birer Mehmetçik olarak karşınızda gurur ve onurla durmaktadırlar. Şanlı Türk ordusunun şerefli askerleri olarak sizleri aramızda görmekten onur duyuyoruz” dedi.

Çaylı’nın konuşmasının ardından engelli askerlerden Jandarma Er Sinan Karacan, askerliğin gururlu bir iş olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından 29 asker komutanları eşliğinde yemin etti.

Daha sonra Yemin eden askerlere terhis belgeleri verildi. Yemin töreni esnasında bazı engelli asker ve engelli yakınları duygulanarak gözyaşlarını tutamadı.

Haber; R. BAL