TBMM Genel Kurulu, 23 Ağustos-1 Ekim tarihleri arasında tatile girdi ancak 15 Temmuz Darbe Girişimi ve ardından art arda gelen terör olayları nedeniyle bu durum tepki çekti. Terör saldırılarının arttığı bir dönemde parlamentonun tatile girmesine yönelik yapılan eleştiriler, bugün CHP'de düzenlenen ortak basın açıklamasında gazeteciler tarafından il başkanlarına soruldu. Mecliste grubu bulunan il başkanları, meclisin kapatılmasının çalışmaların aksaması anlamına gelmediğini vurguladı.

"Tamamen kapatılmış gibi düşünülmemeli"

MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz, şöyle konuştu: “Parlamento çalışıyor. Milletvekili arkadaşlarımız muhtemelen dinleniyorlardır. Arkadaşlarımız çalışıyorlar. Yoğun bir tempo var. Hem parti merkezlerinde hem de bütün siyasi partilerde... O yüzden parlamento tatili için tamamen kapatılmış gibi bir anlam çıkartmamız lazım." 

"Dünyada böyle bir meclis yoktur"

AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ise şunları kaydetti: “Bu sene parlamentonun kapatılması çalışmaların aksaması anlamına gelmiyor. Her dönem de böyledir. Milletvekillerinin 12 ay çalıştığını hesap edersek; başkanlarımızın hepsi parlamentoya gidiyor aksayan ya da bekleyen bir şey yok. Bugün göreve çağrıldığında 1-2 saat içerisinde toplanabilen bir parlamento... Biz milletvekili değiliz il başkanıyız 24 saat çalışıyoruz. Özellikle 15 Temmuz'dan bu yana hep birlikte güzel bir ortam oluşturduk. Milletvekilleri arasında da aslında böyle bir durum var. Onlar da sonuçta insan... Ama "Parlamento, hükümet ve siyasi partiler çalışmıyor" anlamına gelmiyor. Özellikle gazi olmuş bir meclisten bahsediyoruz. Dünyada böyle bir meclis yoktur."  

Haber; C. ÜSTÜNER