Uzun süredir gözde bir kayak merkezine dönüşmesi beklenen Kardüz Yaylası'nda altyapı ve yol gibi eksikliklerin tamamlanması için çalışmalar sürerken kayak turizminin ne kadar önem taşıdığı Türkiye Kış Turizmi Platformu toplantısı ile bir kez daha gözler önüne serildi.

Platformla kış turizmine destek...

Türkiye’nin en gözde kış turizm merkezlerine yönelik yürütülen planlama, tanıtım ve markalaşma çalışmalarının ortak bir strateji çerçevesinde gerçekleştirilmesi amacıyla oluşturulan Kış Turizmi Platformu’nun ilk toplantısı Düzce ile birlikte 5 ilden sorumlu olan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA)'nın da katılımıyla Erzurum’da yapıldı. Toplantıya katılan ajansların sorumluluk alanlarında yer alan Kartalkaya, Palandöken ve Uludağ gibi kış turizm merkezlerinin ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılması ve pazarlama çalışmalarının bütüncül bir yaklaşımla yürütülmesi, bu alanda kullanılan kaynakların verimliliğinin ve etkinliğinin arttırılması için ortak faaliyetler düzenlenmesi planlanıyor. Toplantının sonunda, ajanslar arasında Kış Turizm Merkezleri Platformu işbirliği protokolü imzalandı. İşbirliği kapsamında, tecrübe paylaşımı, planlama, tanıtım ve markalaşma ana başlıklarında ortak çalışmaların yürütülmesi kararlaştırıldı.

Düzce'de henüz yatırım yok!

Bu toplantıda alınan kararlar, meşhur kayak merkezleri sayesinde Türkiye'nin kış turizminde parlamasının sağlandığını gösterirken, bu alanda daha iyi yerlere gelmeye çabalayan Düzce'ye Kardüz gibi bir değerin ne kadar büyük artılar sağlayacağını da kanıtladı. Yanı başındaki Kartalkaya ile benzer özelliklere sahip olmasına karşılık yatırıma hazır hale getirilme noktasındaki geç kalmışlık yüzünden bugünlere bir kayak merkezi olarak gelemeyen Kardüz'ün MARKA'nın da desteği ile kış turizmine kazandırılması adına seri bir çalışma bekleniyor. İlin idareci ve siyasilerinin de kabul ettiği altyapısız şekilde yatırımcıya sunulmasındaki yanlışlığın devam eden çalışmalarla giderilmeye çalışıldığı bölgenin en yakın zamanda hem Düzce'nin hem de ülkenin tanınırlığını arttırmaya katkı sağlaması umut ediliyor.

haber;C.ÜSTÜNER