Düzce Belediyesi Kent Kadın Konseyi bu akşam ülkenin kanayan yarasına parmak basmak amacıyla bir araya geldi.
 
Düzce Belediyesi Kent Kadın Konseyi Başkanı Ulviye Dikmen, Düzce Valisi Zülkif Dağlı’nın eşi Nurgül Dağlı ile Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ın eşi Nursel Ay ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güler Güneş’in de katıldığı toplantıda, ‘çocuk istismarı’ konusuna dikkat çekildi.
 
“Onları koruyamadığımız için özür diliyorum”
Çocuklara yaşatılan bu iğrenç olaydan dolayı defalarca kez özür dileyen Dikmen, “Hakikaten susmamamız gerektiğini, bağırıp sesimizi duyurmamız gerektiğini, çocuklara bunu borçlu olduğumuzu çok utanarak söylüyorum. Bir kez daha çocuklardan özür diliyorum. Onları koruyamadığımız için” dedi.
 
Dikmen’in ardından konsey üyelerinden Selma Demirelli Tuğba Baş’ın çocuklara ithafen yazdığı şiirini okudu.
 
“İstismara göz yummak, olanlara sessiz kalmak çocuklarımızı susturmak ayıptır”
Düzce Belediyesi Kent Kadın Konseyi adına basın açıklaması yapan Pakize Sadık şu ifadelerde bulundu:
 
“Ülkemizde cinsel istismar, yıllarca üzerini örttüğümüz, görmemeye çalıştığımız ve sakladığımız bir konudur. Her gün yeri bir vakayla karşılaşır olduğumuz bu durum çok sık ve acı örneklerle karşımıza çıkmakta ve canımızı acıtmaktadır.
 
Türkiye Psikiyatri Derneği’nin verilerine göre ülkemizde çocuk istismarı 10 yılda yüzde 125 artmıştır. Bu sayı maalesef yüzde 33 çocuğun yanı 3 çocuktan 1’inin cinsel istismara uğradığının bir gerçeğidir. Ancak bu vakaların sadece yüzde 15’i adli mercilere intikal edebilmektedir.
 
Ne acıdır ki bu verilere göre çocuk istismarı konusunda dünyada 3.sıradayız. Mağdur olan çocuklar toplumumuzun en masum, en mağdur ve en korumasız bölümünü oluşturmaktadır. Çocuklarımıza susmayı değil konuşabilmeyi, kendini koruyabilmeyi öğretelim. İstismara göz yummak, olanlara sessiz kalmak çocuklarımızı susturmak ayıptır”
 
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay da böyle önemli bir konuya dikkat çeken Düzce Belediyesi Kent Kadın Konseyi’ni basın açıklamasının ardından ziyaret etti.

Haber: Ö.YILMAZ