Jandarma Genel Komutanlığı'nın 177'inci kuruluş yıldönümü bugün kutlanıyor. 14 Haziran 1839  tarihinin kuruluş günü olarak kabul edildiği Türkiye'nin köklü kuruluşlarından Jandarma Teşkilatı, 177 yıldır sergilediği başarılı çalışmalarla halkın huzur ve güvenliğini sağlıyor. Eğitimli personeli, çağın gereklerine uygun teknolojik donanımı, disiplini, üstün vazife bilinciyle görevini icra eden teşkilat mensupları, güvenliği sağlamanın yanında hayata geçirdikleri sosyal projelerle de halk ve devlet arasında önemli bir köprü görevi üstleniyor.

Her ne pahasına olursa olsun korumaya devam edecek

Kurulduğu günden bu yana gece gündüz demeden çalışan ve görevlerini büyük bir özveriyle yerine getiren Jandarma, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kasteden tüm terör örgütlerine karşı, özellikle Doğu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz bölgeleri başta olmak üzere bütün ülkede terörle mücadelesine hız kesmeden sürüyor. Bu uğurda binlerce şehit ve gazi veren Jandarma, bundan sonra da her ne pahasına olursa olsun ülkemizin birlik ve beraberliğini korumaya devam edecek.

Vali: Her zaman halkla iç içe

Jandarma Teşkilatı'nın 177. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajları yayımlandı. Vali Ali Fidan, "Ülkemizin en köklü kuruluşlarından birisi olan, huzur ve güven ortamının sağlanması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması için büyük bir özveriyle çalışan Jandarma Teşkilatımızın 177. Kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz." ifadesiyle başladığı kutlama mesajına şöyle devam etti: "Sorumluluk alanının büyüklüğüne karşın, yurdun her köşesinde insan merkezli çağdaş yönetim ve görev anlayışı ile ulusal ve uluslararası alanda saygın, güvenilir ve kaliteli hizmet sunma vizyonu ile hareket eden jandarma teşkilatımız saygın başarılı bir kolluk kuvvetimizdir. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin teminatı olan, temel hak ve özgürlükleri korumak ve geliştirmek anlayışıyla görev yapan Jandarma Teşkilatımızın, her zaman anayasa ve yasalara sadakatle, hukuka bağlılıktan ayrılmadan sorumluluklarını yerine getiriyor olması aziz milletimiz için bir iftihar kaynağıdır. Şerefli bir geçmişe sahip olan bu güzide teşkilat, yetişmiş insan gücü, yüksek donanım düzeyi ve çağdaş görev anlayışı ile üstlendiği sosyal sorumluluk projeleriyle daima milletimizin sevgisine ve desteğine mazhar olmuştur." 

Düzce halkına teşekkür etti

Düzce'de de halkın birlik, beraberlik, huzur ve güven ortamı içerisinde yaşamasını sağlamak adına fedakârca görev yapan Jandarma Teşkilatı'nın, her zaman halkla iç içe olmaya özen gösterdiğini belirten Vali Fidan, "Gerek güvenliğin sağlanmasında, gerekse suç ve suçluyla mücadele edilmesinde jandarmaya desteğini esirgemeyen saygıdeğer Düzce halkına, kamu kurumlarına ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; temelinde vatan, millet ve insan sevgisi bulunan, yüksek vazife anlayışı içinde ve insan haklarına saygılı bir şekilde görev ifa eden, başta Düzce'de görev yapanlar olmak üzere tüm teşkilat mensuplarının kuruluş  gününü kutluyor, başarı ve mutluluklar diliyorum. Şehitlerimizi minnet ve rahmetle anarken, gazilerimize aileleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir gelecek diliyorum." ifadelerini kullandı.