Türkiye'nin önde gelen mağazaları koronavirüsü salgını karşısında mağazalarını kapatma kararı aldı. Özellikle ünlü giyim markalarından art arda yapılan açıklamalarda koronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye genelindeki mağazaların kapatılması yönünde karar alındığı bildirildi.

Bu doğrultuda her gün binlerce insanın ziyaret ederek, alışveriş yaptığı şehir merkezindeki Krempark AVM’de koronavirüsü salgını krizi yaşanmaya başladı.

Birçok büyük markanın faaliyet gösterdiği Krempark AVM’de zincir mağazaların yanı sıra yerel işletmeler de geçici süreyle kepenk indirdi. 64 işletmenin bulunduğu Krempark AVM’de sadece 5 işletmenin faaliyetlerine devam ettiği öğrenildi.

AVM’yi ziyaret eden vatandaşların oranında büyük oranda düşüş yaşanırken, hem salgın ihtimali hem de müşteri azlığı nedeniyle AVM’de bulunan 5 işletme dışında bütün işletme ve mağazalar kepenk indirdi.

Öte yandan önümüzdeki kritik 3 haftada çok fazla ziyaret edilen kapalı alanlar olmasına bağlı olarak salgının yayılmasına zemin hazırlayan Türkiye genelindeki tüm AVM’lerin kapatılması gündeme geldi.