Son zamanlarda gündemden hiç düşmeyen kadına şiddetle ilgili Düzce’de çalışmalar yapılmaya devam ediyor. Çalışmalar kapsamında kurumlara eğitim veriliyor.
 
Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi, hizmetlerini ilgili kuruluşların işbirliği ve desteği ile yürütmeye devam ediyor. Merkez, yönetmelik ile illerde şiddetle mücadele kapsamında sunulan hizmetlerin etkin şekilde yürütülmesi amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlardan temsilcilerin katılımıyla Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonları oluşturulmuş olup, Düzce İl Özel İdaresi de bu kurumlar arasında yer alıyor. Yapılan çalışmalar kapsamında İl Özel İdare Personeline Meclis toplantı salonunda “Kadına Yönelik Şiddet İle Mücadele” eğitimi verildi.
 
Düzce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi tarafından Düzce İl Özel İdaresi personellerine ‘Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele’ eğitimi verildi. Düzenlenen eğitimin sunumu, Psikolog Meryem Çetin tarafından gerçekleştirdi. Eğitimde, kadına yönelik şiddetin boyutları ve türleri, şiddetin doğurduğu sonuçlar ve şiddet gören kadının başvurabileceği kuruluşlar hakkında bilgiler verildi.
 
Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi tarafından yapılan açıklamada, “Eğitimde, kadına yönelik şiddetin boyutları ve türleri, şiddetin doğurduğu sonuçlar ve şiddet gören kadının başvurabileceği kurum ve kuruluşlar, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve kadına yönelik yapılan çalışmalarda paydaş kurumlar ile işbirliği çalışmaları hakkında bilgilendirme yapıldı. İl Özel İdaresi personelinin katılım sağladığı eğitim, soruların cevaplandırılması ile son buldu.
 
Haber; M. AYDIN