4 Şubat tarihinde çıkan yangın sonucu oturdukları evi yanan İşkadraoğlu ailesi sokakta kaldı. Merkeze bağlı Esençam köyünde yaşayan 7 kişilik ailenin bir kısmı komşu da bir kısmı ise akrabalarında kalıyor. Aile büyüklerinden Hüseyin İşkadraoğlu, yangının dağıttı aileyi yetkililerden ve yardımseverlerden gelecek yardımlarla tekrar bir araya toplamaya çalışıyor.

Bir konteyner verseler yeter...
Okula giden üç torunu bulunan Hüseyin dede, bir konteyner bile verseler bize yeter diyerek mağduriyetini dile getirdi.
Hüseyin dede, “Ben acil olarak konteynır istiyorum, üzerimizde ne varsa elimde o kaldı başka bir şeyimiz yok. Nerede akşam orada sabah derler ya o hesap biz komşularda kalıyoruz. Şimdilik idare ediyoruz. Komşularda kalarak, yemek verirlerse bir kap onu yiyoruz, içiyoruz. Yetkililere gerekli müracaatları yaptık. Sosyal Yardımlaşma Derneği'ne başvurduk. 1-2 gün sonra uğrayacağız dediler, bakalım olur mu olmaz mı, rapor tuttular ne çıkar ne çıkmaz bilmiyoruz” dedi.
Evin büyüğü olan yaşlı teyze ise sadece kendilerine ait canları olduğu, gelecek her türlü yardıma razı olduklarını söyledi.

Çoluk çocuk perişan oldu
Evde yaşayan Hüseyin dedenin oğlu 3 çocuk babası Ahmet İşkadraoğlu ise çocuklarının mağdur durumda olduğunu ve hepsinin ayrı yerlerde kaldığını yatacak yerleri olmadığını ifade etti. İşkadraoğlu, “Çoluk çocuk perişan olduk, çocukların 3’ü de okula gidiyor. Çocuklar sağda solda ben komşuda kalıyorum, durum ortada söylenecek pekte bir şey yok. Hiçbir şey kurtaramadık üzerimizde ki elbiselerimizle kaldık. Valiliğe ve Kızılay’a başvurduk sonuç ne zaman gelir, ne olacağı da belli değil. Çocukların okulu var yarın okullar açılacak, çocukların okulu burada hiçbir yere gidemiyoruz.” Dedi. 

 

Haber: S. YANAR