Ramazan ayı sona erdi. Müslüman alemi bir aylık bir oruç ibadetinin ardından ramazan bayramını kutluyor. Ramazan bayramında 9 günlük tatilini değerlendirmek isteyen vatandaşlar yolara döküldü ve sevdiklerinin yanına tatil gidiyorlar.

Tabi bayramda 9 günlük tatil yapamayanlar da var. emniyet teşkilatı, 112 ekipleri ve itfaiye ekipleri bayramda tam kadro mesai yapıyorlar. Halkın huzur ve güveni için ve bayramın tatsız bir olayla geçmemesi için görevlerinin başında olan emniyet teşkilatı bayramda güvenlik tedbirlerini iki kat artırarak bayramın sorunsuz geçmesi için gece gündüz çalışıyor. Yollarda trafik ekipleri bayramın yoğunluğunda herhangi bir kaza yaşanmaması için sürücülere uyarılarda bulunuyor.

Emniyet teşkilatı gibi sağlık çalışanları da bayramda mesai yapanlar arasında. Sağlık ekipleri bayram süresince yaşanacak bir hastalık ve kazaya karşın görevlerinin başında 24 saat hazır bekliyorlar. Bayram süresince çalışmalarına devam eden 112 ekipleri yaşanacak bir kaza veya başka bir olumsuzluğa en hızlı şekilde ulaşmak için hazır bekliyorlar.

Aynı emniyet ve sağlık çalışanları gibi itfaiye ekipleri de bayram süresince çalışmalarına ara vermeden devam edecek. Bayramda yaşanacak herhangi bir yangın kaza gibi olaylara karşı her an tetikte olan itfaiye ekipleri yaşanacak olaylara karşı bayramı mesai yaparak geçirecek.

Haber; R. BAL