Çetin kış şartları en çok onları zorluyor. Çamköy’de annesinden kalma derme çatma bir odada kızıyla yaşam mücadelesi veren 52 yaşındaki Mecbure Aksak, bir yandan soğukların yarattığı zor koşullarla bir yandan da hastalığıyla boğuşuyor. Bir anne olarak yaşadıkları zorluklara göğüs germeye çalışan Aksak'ın anlattıkları hayatın acı yüzünü gözler önüne seriyor. 15 yaşındaki kızıyla birlikte tek göz odada yaşamaya çalışan 6 çocuk annesi olan Mecbure Aksak, tam 5 yıldır yatağa mahkum bir hayat sürüyor.

Sağlık sorunlarını maddi imkansızlıklar nedeniyle bir türlü aşamayan hasta kadının 15 yaşındaki kızı ise annesine bakacak kimsesi olmadığı için okulunu bırakmak zorunda kalmış… Yaşamaya çalıştıkları ev için ise tek söylenecek söz harabeyi andırıyor. İki katlı olan ancak barakadan farksız bir görüntüde olan evin sadece bir odası kullanılır durumda... Penceresi olmayan ve tuvaleti perdeyle bölünen odada ısınmak ise 'imkansız' denecek kadar zor.

Komşularının az çok yardımlarıyla yaşamlarını sürdürmeye çalışan aile, kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor. 52 yaşındaki Aksak’ın tek isteği, sağlığına kavuşarak sıcak bir yuvada hayatını devam ettirmek.

haber;Y.SEVER