Her bayramda yaşanan ve bayramı hüzne çeviren trafik kazalarının asgariye indirilmesine yönelik emniyet ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü de yaptığı yazılı açıklama ile bayram nedeniyle alınan tedbirlere değindi.

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Şehirlerarası otobüs denetimlerinde ağırlık var
“Bayram süresince otogarda yaşanacak yoğunluk nedeniyle otogar nokta personeli çalışma saatleri 24 saat esasına göre düzenlenmiş, görevli personele seyahate çıkacak tüm otobüslerin denetlenmesi ile farkındalık oluşturmak amacıyla sürücü ve yolculara trafik kuralları konulu sunum yapılması konusu tebliğ edilmiştir. Ayrıca hazırlanan denetim programı çerçevesinde kazaların en yoğun olduğu 05:00-07:00 saatleri için şehirlerarası otobüs denetimlerine ağırlık verilmiştir.

Motorize ekipler göreve hazır
Yine tüm yol kullanıcıları için algılanan yakalanma riskini arttırmak ve trafikte can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla gerek sabit gerekse seyir halinde ‘Görünür, tepe lambaları açık’ olacak şekilde sorumluluk bölgemiz dahilinde resmi ekip otoları görevlendirilmiş ve bu tedbirler özellikle kazaların en yoğun olduğu 16:00-20:00 saatleri arasında en üst seviyede olacak şekilde ayarlanmıştır. Şehir merkezinde ise vatandaşların arife ve ramazan bayramı süresince yaya kaldırımlarını rahatça kullanabilmelerini ve rahatça gezebilmelerini temin etmek amacıyla kaldırım üzerine araç park ve duraklamalarına karşı motorize ekipler görevlendirilmiştir.
     
Yirmi dört Takviye resmi genel hizmet personeli görevlendirilmiştir.
Ramazan Bayramı tatili nedeni ile yollarımızda trafiğin artacağı düşünüldüğünden özel izin belgesi gerektiren taşıtlar arasında bulunan yük taşımacılığı yapan gabari dışı ağır tonajlı araçlara ve mikserlere 14-17 Haziran 2018 tarihleri arasında Dört (4) gün süre ile trafiğe çıkmalarına izin verilmeyecektir. Alınacak olan bu tedbirler kapsamında Sekiz (8) trafik ekip otosu, iki resmi asayiş ekibi ve üç motosikletli trafik timi ile birlikte toplam Otuz dokuz (39) trafik personeli ve yirmi dört takviye resmi genel hizmet personeli görevlendirilmiştir.”


Haber: M.AYDIN