Bu yılki tema: “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu”
 14-20 Nisan tarihlerini kapsayan ve bu yıl “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” teması ile kutlanan“Kutlu Doğum Haftası” dolayısıyla bir mesajlar yayımlandı.
“Kutlu Doğum Haftası’nı idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Düzce Valisi Zülkif Dağlı, “İlimizde ve ülke genelinde gerçekleştirilecek Kutlu Doğum haftası etkinliklerinin; Peygamber Efendimizi hakkıyla anmamıza, insanlığa vermek istediği kutsal mesajları tam ve doğru bir şekilde anlamamıza ve idrak etmemize vesile olmasını temenni ediyorum. Hz. Peygamber (S.A.V.), güvenmeyi ve güvenilir olmayı, kendisini model alan bütün müminlerin ayrılmaz vasfı olarak zikretmiştir. Kâinat, Cenab-ı Hakk’ın insanoğluna emanetidir. Bu kıymetli emanet, her anlamda güveni, istikrarı, huzuru ve barışı hak etmektedir. Güvenen ve kendisine güvenilen insanı inşa etmek, “güven toplumunu” tesis etmek insanlık olarak birinci görevimizdir. Bu vesileyle, Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.)’in getirdiği İslam Dini’nin insanlığa ulaştırdığı rahmet yüklü evrensel mesajını hakkıyla idrak ve hayatımızın her alanında tatbik edebilmek dileklerimle; Kutlu Doğum Haftası’nın aziz milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.” 
“Sevgi, hoşgörü ve barışa vesile olsun…”
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, yayımladığı mesajda “Bu güzel ve anlamlı haftada, insanları güzel ahlak, doğruluk ve huzurla buluşturan İslam’ın, değerler üstü ve çağlar ötesi mesajını bizlere ulaştıran Peygamberimiz Hz. Muhammed’in kutlu doğumunun 1446. yıldönümünü idrak ediyoruz. Kutlu Doğum Haftası; Peygamber Efendimize olan sevgimizin pekiştirileceği ve birbirimizle kardeşlik duygularımızın güç kazanacağı özel günleri barındırmaktadır. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğum günü olarak kutlanan “Kutlu Doğum Haftası”nın, sevgi, hoşgörü ve barışa vesile olmasını dilerken, tüm İslam aleminin ve hemşehrilerimin Kutlu Doğum Haftası’nı kutluyor hayırlara vesile olmasını dilerim.”
 “Emanetine hep birlikte sahip çıkmalıyız”
AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin ise “Kutlu Doğum Haftası” ile ilgili mesajında; “Kutlu Doğum Haftası, peygamberimizin yaşayışını, Hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için iyi bir fırsattır. Yolumuzu aydınlatan, yüreklerimizi aşkla, merhametle dolduran sevgili Peygamberimizin hatırasına, emanetine hep birlikte sahip çıkmalıyız. Bu düşüncelerle, Sevgili Peygamberimizin kutlu doğumunu kutluyor, onun evrensel sevgi ve barış çağrısında buluşmayı diliyor, tüm hemşerilerimi sevgiyle selamlıyorum” ifadelerinde bulundu. 
“Toplumsal hayatımıza diriliş, silkinme ve değer katmıştır”
Düzce Üniversitesi Rektörlüğü’nün mesajı ise şöyle: “Üç ayların rahmet iklimiyle buluştuğu bir kutlu doğum haftasına daha girmiş bulunmaktayız. Miladi 20 Nisan’da dünyaya teşrif eden Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.); rahmet, muhabbet, doğruluk ve güven insanı kişiliği ile bireysel ve toplumsal hayatımıza diriliş, silkinme ve değer katmıştır. Yüce Kur’an ve Peygamberimiz, her şeyden önce mümini, güven duyulan bir şahsiyet olarak tanımlar. Bu manada güvenilir birey ve toplum inşa edilebilmesi adına, bu yılki Kutlu Doğum Haftası önem arz etmektedir. Düzce Üniversitesi olarak; güven toplumunu oluşturmak için her alanda güzel ahlaka sahip güvenilir bireyler yetiştirmenin önemli olduğunu vurguluyor, bu yılki Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle gerçekleştirilecek programların devletimiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.”