Her ay bir ilde yapılan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı toplantısı bu ay Düzce’de yapıldı. Topuk Yaylası’nda bulunan Fenerbahçe Tesisi’nde yapılan toplantıya Kocaeli Valisi Ercan Topaca dışında 4 ilin Valisi, belediye Başkanı ve yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

“ÖNÜMÜZDEKİ YIL DAHA TECRÜBELİ OLACAKTIR”

Yapılan toplantının ardından mikrofonlarımıza toplantıyı değerlendiren Düzce Valisi Vasip Şahin, bu ayki gündemin teknik ve mali destek konuları olduğunu ve önümüzdeki yıl Marka’nın daha tecrübeli olacağını ifade etti. Marka’nın kurulduğu günden bu yana yaptığı faaliyetleri de değerlendiren Vali Şahin, Marka’nın kalkınma eksenli bir mantıkla kurulduğunu ve misyonunu da bir nebze olsun yerine getirdiğini vurguladı.

“Marka Bölgesel kalkınma ve dengeli kalkınmanın daha iyi koordine edilmesi için kuruldu. Önümüzdeki yıl Marka daha bir tecrübeli olacaktır. Bu Avrupa Birliği sürecinde bizim AB’ye uyumumuz açısından da önemli bir konu. Bu tür kalkınma programları bir bilinç ve bir farkındalık oluşturur. Bu farkındalık da daha çok eğitimler ve teknik desteklerle aslında müteşebbisin teşebbüste bulunmasını sağlar. Bu anlamda Düzce’de de her geçen gün bu tür teknik destek programları artmaktadır. Bu programlara ilgi de artıyor. Hazırlanan programlar daha düzgün hazırlanabiliyor. Bu da en azından bu ajansın misyonunu az ya da çok yerine getirdiğini gösteriyor.”

“ÇAĞDAŞLAŞMA YAKALANMIŞ OLUYOR”

Projelerin ve verilen teknik desteklerin Düzce insanına cesaret verdiğini belirten Vali Şahin, “Bu anlamda bir çağdaşlaşma yakalanmış oluyor.” şeklinde konuştu.

“Düne kadar AB projesine niyet dahi edemeye, cesaret edemeyen insanlar AB projelerine başvurabiliyor. Marka projelerine müracaat edebiliyor. Bu da bizim müteşebbisimizi hem cesaretlendiriyor hem de yol gösterici nitelikte oluyor. Bu anlamda da bir çağdaşlaşma yakalanmış oluyor.”

Haber; R. BAL