Düzce’nin tarih, kültür ve sanat yönlerini araştırmak ve tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen ve ilkinin geçen yıl yapıldığı ‘Uluslararası Düzce Konuralp Tarih, Kültür ve Sanat Sempozyumu’na katılan akademisyenler arasında yer alan Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Doçent Doktor Şerife Yalçınkaya, ‘Manşet’ programına konuk oldu. Yalçınkaya, Konuralp’in Üskübü olarak ifade edilmesinin nedenini belgeler ışığından hareketle paylaştığı programda Konuralp isminin önemi üzerinde durdu.

Düzce Üniversitesi’nin adının geçmişte bir dönem Düzce Konuralp Üniversitesi olarak düzenlenmesinin gündeme geldiğini söyleyen Yalçınkaya, üniversitenin adının bu şekilde değiştirilmesinin doğru olacağını ve bunun kültürel açıdan makul nedenler taşıdığını kaydetti.

Düzce’nin çok ciddi bir kültürel geçmişinin bulunmasında Konuralp isminin önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Yalçınkaya, Düzce Üniversitesi isminin tek başına bir gelenek ifade etmediğinin altını çizerken üniversitenin adının Düzce Konuralp Üniversitesi olarak düzenlenmesiyle Konuralp’in isminin unutulmayacağını aktardı.

Haber:Y.SEVER