54. Hükümetin Başbakanı Prof Dr. Necmettin Erbakan’ın oğlu Muhammed Ali Fatih Erbakan, Erbakan Vakfı Düzce Şubesinin düzenlemiş olduğu iftar programına onur konuğu olarak katıldı. Boğaziçi Beldesinde düzenlenen iftar yemeğine Fatih Erbakan ile birlikte, Erbakan Vakfı Düzce Şube Başkanı Nezir Merttük,  Saadet Partisi Düzce Merkez İlçe Başkanı İlhan Alemdar ve çok sayıda davetli katıldı. Program Kaynaşlı eski İlçe Müftüsü Muhammed Hamdi Güner'in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Okunan ezanla oruçlar açıldı.
İftardan sonra konuşan Fatih Erbakan, vakfın kuruluş amacına değindi. "Milletimizin ve bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olacak Milli Görüşün temel projelerini, ilmi olarak çalışmak aslına sadık kalarak güncellemek bunları yapacağı konferans ve yayınlarla bütün milletimize ve insanlığa ulaştırmak yani tebliğinin yapmak Erbakan Vakfımızın asli görevidir. Erbakan Vakfı sadece ilmi çalışmalar yapmak için, konferanslar düzenlemek için değil aynı zamanda cihad etmek içinde kurulmuş bir vakıftır ve bir cihad kuruluşudur. “dedi.

‘Erbakan Vakfı aynı Erbakan Hocamız gibi şerri durdurmak, şerri önlemek hayra motor olmak, hayrı yaygınlaştırmak için kurulmuştur.’ Diyerek sözlerine devam eden Erbakan şunları söyledi. "Vakfımız aynı Erbakan hoca gibi ifsadı önlemek, ifsada set çekmek bunun yerine ıslahı gerçekleştirmek için kurulmuştur. Vakfımız aynı hocamız gibi kuvvetin değil, hakkın üstün tutulduğu bir dünyanın kurulması için çalışmak üzere kurulmuş bir vakıftır. Cenab-ı Allah yapacağımız çalışmalarda bize yardımcı olsun. Eksiklerimizi tamamlasın bize en büyük muvaffakiyetleri en büyük zaferleri inşallah nasip eylesin." dedi.