Bugün, tüm dünyada toplumsal bir sorun olan kadına şiddete dikkat çekmek için farkındalık amaçlı etkinliklere imza atılan 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü…

AK Parti olarak şiddetin her türü ile 15 yıldır mücadele ediyoruz”

AK Parti Düzce Milletvekili, Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Ayşe Keşir, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda yayımladığı mesajda; “Evde, okulda, sporda hasılı toplumun her kademesindeki şiddet, toplumların kara deliğidir. Şiddet, insan onuru ve haysiyetini alaşağı eder. AK Parti olarak şiddetin her türü ile 15 yıldır mücadele ediyoruz. İktidara geldiğimiz 2002 yılından bu yana kadına yönelik şiddet ile etkin mücadele öncelikli politikalarımızdan oldu.” ifadelerini kullandı.

Şiddetle, sadece yasal düzenlemeler ile mücadele edilemeyeceği aşikardır”

TCK’da yapılan değişiklikle töre ve namus gerekçesiyle işlenen suçların kişiye bağlı suçlar kapsamına alındığını ve cezaların ağırlaştırıldığını kaydeden Keşir, mesajına şu ifadelerle devam etti: “Kadına yönelik şiddet alanında yasal çerçeve oluşturan ve uluslararası bağlayıcılığa sahip ilk düzenleme olan İstanbul Sözleşmesini çekincesiz olarak imzalayan ve parlamentosundan çekincesiz geçiren ilk ülke olduk. İstanbul Sözleşmesi Uyum Yasası kapsamında 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile; korunan kişi ile şiddet uygulayan kişi hakkında alınabilecek koruyucu ve önleyici tedbirler ayrıntıları ile düzenlendi. Şiddetle, sadece yasal düzenlemeler ile mücadele edilemeyeceği aşikardır. Hemen tüm toplumsal olayda olduğu gibi şiddetle mücadele de zihinsel dönüşüm ile birlikte topyekün bir çalışmayı, kurumlarlarası koordinasyon ve işbirliği gerektirmektedir. Şiddetsiz yarınlar dileğiyle…” ifadelerinde bulundu.