Kuzey Irak’a düzenlenen kara harekatı konusunda internet sitesinde bir basın açıklaması yayınlayan Genelkurmay Başkanlığı, uzun menzilli ateş gücü ile öldürülenler dışında 112 teröristin etkisiz hale getirildiğini, bu arada sekiz askerimizi daha şehit verdiğimizi açıkladı.

Harekatın üçüncü günü olan 24 şubat günü dört ayrıbölgede aralıklarla sıcak temas sağlandığı belirtilen açıklamada, uçaklar, helikopterler ile teröristlerin tahkimatlarının tahrip edildiği, birliklerimizin ilerleme yönünde bulunan terörist unsurların birliklerin etkili manevraları ile saf dışı bırakıldığını belirtildi.

Açıklamada Her birinde teröristlerin bulunduğu kesin olarak tespit edilen 12 hedef grubunda bulunan 63 hedefin vurulduğu ifade edilirken, örgütün harekat ile birlikte iç çekişmelere sahne olduğu da belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın saat 16.00 itibarıyla eldeki bilgileri paylaştığı internet sitesindeki açıklamada, teröristlerin yollara el yapımı mayın döşeyerek kaçmaya çalıştığı ifade edilirken, Iraklı yerel gruplar, terör örgütü mensuplarını içlerine almamaları konusunda uyarılıyor.

Bugünkü çatışmalarda içlerinde sözde lider kadroların da bulunduğu değerlendirilen 33 teröristin öldürüldüğü, harekatın başından itibaren 112 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirilirken, şu ana kadar uçak helikopter ve uzun menzilli silahlarla  etkisiz hale getirilen teröristlerin bu sayıla dahil olmadığı da ifade edildi.

Bu arada gün boyu süren çatışmalar sırasında 8 askerimizin şehit olduğu, aynı zamanda bir helikopterimizin bilinmeyen bir nedenle sınırımıza yakın  bir bölgede kırıma uğradığı, teknisyenlerin helikopteri inceleme çalışmalarının sürdüğü de bildirildi.