17 Aralık’ta başlatılan operasyonlarla, hükümet kanadından bakanların, bakan çocuklarının, emniyet müdürlerinin ve iş adamlarının yolsuzluk iddialarının ardından bakanlar kanadından istifalar gelmeye başladı.


İlk istifa Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'dan geldi. Bakan Çağlayan, istifasıyla ilgili kısa bir açıklama yaptı.

 

 

"17 Aralık tarihi itibariyle gerçekleştirilen operasyonun, hükümetimize, partimize ve ülkemize karşı kirli bir tezgah olduğu çok açık bir şekilde ortadadır. Yakın çalışma arkadaşlarımın ve evladımın da dahil edildiği bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamak için Ekonomi Bakanlığı görevimden ayrılmış bulunmaktayım."

 

 

İstifa eden diğer bir isim ise İçişleri Bakanı Muammer Güler bu sabah saatlerinde istifa ettiği öğrenildi. İstifasıyla ilgili kısa bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Muammer Güler, '”17 Aralık'ta Sayın Başbakan'a istifamı sözlü olarak arz etmiştim. Bugün de yazılı olarak sundum” sözlerine yer verdi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa etti. Bayraktar NTV'de yaptığı açıklamada Başbakan'ın da istifa etmesi gerektiğini dile getirdi.

 

 

Bayraktar, ''Tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum. Bugün bize bir istifa metni ve deklarasyon metni gönderildi. Böyle bir durumda bunun yanlış olacağını düşünüyorum. Hayırlı olsun'' dedi.

 Başbakan Erdoğan da istifalar sonrası konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında hem Cemaat'i hem CHP'yi sert bir dille eleştirdi.
Erdoğan "CHP Genel Müdürüne soruyorum. Kasasından 2.5 milyon Avro çıkan şahsı niye milletvekili yaptın" dedi.

ŞAHİN DE İSTİFA ETTİ

AK Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin partisinden istifa etti. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın görevlerinden istifa etmelerinin ardından AK Parti camiası adına bir istifa haberi daha geldi. Eski İçişleri Bakanı, AK Parti Milletvekili İdris Naim Şahin de istifa etti. Şahin, Muammer Güler’den önce İçişleri Bakanı olarak görev yapmıştı. Şahin’in Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adaylığında da adı geçmiş ancak bu gerçekleşmemişti. Kütahya Milletvekili İdris Bal da geçtiğimiz günlerde partisinden istifa etmişti.

Haber: G. KARDUZ