Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günü kapsamında Kalıcı Konutlarda bir dizi etkinlik düzenlendi. Protokol üyelerinin de katılım gösterdiği programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı, şiirler okundu ve fidanlar dikildi.



Dünyada her yıl ülkemiz kadar ormanlık alanın kaybedildiğine dikkat çeken Vali Yılmaz, konuşmasında doğayı korumanın öneminden bahsetti.

Yılmaz, “Ormanların tahribatı küresel ısınmanın en büyük sebebidir. Yurdumuzun 2012 orman envanterine göre yüzde 26.6 ormanlarla kaplı. Bu oran Düzce'de yüzde 51 mertebesinde. Bu ve benzeri programlarla ülkemizde orman ve ağaç sevgisi genişlemesine katkı sağlayacaktır. Ağaç sevgisi hayatları boyunca onların en güzel sevgilerinden biri olsun. İlimizin yeşilini korusunlar ve bu bilinçle hayatlarına devam etsinler.”dedi.



Etkinliğe katılan Yunus Emre İlköğretim okulu anasınıfı öğrencileri de programı protokol üyeleri ile birlikte izledi. Minik öğrencileri kucaklarına alan protokol üyeleri onlarla yakından ilgilendi.

Haftanın önemine ilişkin Şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrenciler çeyrek altınla ödüllendirilirken Karadeniz ekibinin sunduğu halk oyunu gösterisi de büyük beğeni topladı.


Protokol üyeleri halk oyunu gösterisini ayakta izlerken, onların koltuklarında oturan minik öğrenciler keyiflerine diyecek yoktu.



Alanda hazırlanan programın sonlandırılmasının ardından fidan dikimine geçildi. Protokol üyeleri ve öğrenciler fidanları toprakla buluşturarak can suyu verdi. Etkinlikte ayrıca fidan dağıtımı da yapıldı.

Haber; S. KAŞKIR