Orman yangınları ile mücadele etkinliğini artırabilmek için Yangınla Mücadele Komisyonu Vali Yardımcısı İlhan TURGUT Başkanlığında toplanarak aşağıdaki kararlan almıştır.
Tel örgü ile koruma altına alman orman ve ağaçlandırma sahalarına görevliler dışında her ne maksatla olursa olsun hiçbir vasıta ile giriş ve çıkış yapılmamasına, Düzce İli dahilinde bulunan Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı , Kurugöl Orman İçi Dinlenme Yeri, Güzeldere Şelalesi Orman İçi Dinlenme yeri, Şifalısu Akçakoca Piknik Alanı, Yığılca-Harmantepe, Beşpmarlar ve Göknarlık Orman İçi Dinlenme yerleri, Odayeri Yaylası, Topuk Yaylası gibi piknik alanlarında ateşli piknik yapmanın gün batımına kadar serbest bırakılmıştır. Müstecir tarafından işletilen orman içi alanlar 6. Madde hükümlerine tabidirler, piknik alanları dışında özellikle, Kaynaşlı ilçesinin kuzeyindeki "Danyeri ve Düzce şef-liklerindeki ağaçlandırma sahaları, Gümüşova-Nüfren Karayolunun sağı ve solundaki ormanlık kısımlar, Düzce- Akçakoca, Düzce-Yığılca Karayolunun sağı ve solundaki ormanlar, kalıcı konutların kuzey istikametindeki ağaçlandırma sahaları Yığılca-Alaplı yolunun Derebaşı Mevkiindeki ormanlar ve Gölyaka İlçesi Bakacak mevkiindeki ormanlarla kalıcı konutların.etrafındaki ağaçlandırma sahalarında piknik yapılması Valilikçe yasaklanmıştır.
Ormanlara 4 km mesafedeki köylerle 6831 Sayılı Orman Kanununun 31-32.Madde kapsamı içerisinde kalan köylerin hudutları içerisinde, bağ ve bahçe temizliği ile diğer tarımsal alanlarda oluşan anız ve her türlü enkazın yakılması yasaktır.
Piknik yapılmasına izin verilen alanlarda; piknik ocağı çevresinde tedbir alınmadan, vatandaşlarımızın ateş yakmayacaklar, yanan ve yakılan ateş söndürülmeden piknik yerlerini terk etmeyeceklerdir.
Piknik yerleri, orman alanları ve. bu yerler civarında bulunan her türlü sanayi tesislerinin atıklarından doğabilecek yangına karşı, tesis sahiplerince gerekli tedbirler alınacaktır.Yine bu gibi alanlarda seyreden araçlardan sigara ve ateşli maddeler atılması ve dökülmesi yasaktır.
Orman içinde ve bitişiğinde bulunan turistik tesis sahipleri, konaklama yeri sahipleri ve izin irtifak hakkı sahiplerini sözleşme ve taahhütnamesindeki yangın tedbirlerini alacaklar;bu. tedbirler Orman İdaresi görevlileri ile genel zabıta ekiplerince kontrol edilecektir.
Orman içi ve orman bitişiği alanlara çöp ve benzeri maddelerin dökülmesinin yasaklandığı bildirildi.