Düzce Belediyesi tarafından verilen iftar yemeğinde Düzce’nin yeşillenmesi ve ağaçlanması için katkıda bulunan iş adamlarına plaket takdim edildi. Plaket takdimlerinin ardından Düzce’nin doğu girişinde Kervan Kavşağı olarak bilinen Kalıcı Konutlar bağlantı yolunun peyzaj işini üstlenen iş adamı Hamit Şerifoğlu’na Kervan Kavşağı’nın şeklinin olduğu özel bir plaket takdim edildi. Yaklaşık 800 bin TL civarında bir para harcanan kavşakta çalışmalar tamamlanmak üzere. Düzce’nin doğu girişinde yeşil Düzce unvanına yakışır bir kavşak olma özelliği gösteren yerde sadece yeşilliği yanı sıra bir çok ağaç kendine hayat buluyor.

Kavşak düzenlemesi ve ağaçlandırılması işini üstlenen Hamit Şerifoğlu da, kendisinin Belediye Başkan Yardımcısı'na bu anlamda bir talepte bulunduğunu ifade ederek, şunları söyledi:



"Ben aslında 4 bin 500 ya da 5 bin metrekare bir alanı ağaçlandırmayı düşünüyordum. Fakat Başkan Yardımcımız bana bir sürpriz yapacağını söyleyince biraz düşündüm. Dedim ki, olsa olsa 14 bin metrekare bir alan olur. İnanın karşıma tam 54 bin metrekare bir alan çıktı. Ben bu işi yurt dışı gezilerimde kafama koymuştum ve bu nedenle belediyeden talepte bulundum. Ayrıca ben bu 54 bin metrekare alanın ağaçlandırılmasının yanında 10 yıl bakımını da üstlendim. Ağaçlar da tıpkı çocuklar gibi kiminin suya, kiminin kimyasala, kiminin özel bir bakıma ihtiyacı oluyor. Bu konuda acemi olmama rağmen bu işi yapmaya çalışıyorum. İnşallah önümüzdeki sene ilkbahara kadar bu alanın tamamını ağaçlandırmış olacağız.”

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı İsmail Bayram, Hamit Şerifoğlu’na yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederek bir 10 yıl daha kavşağın bakım çalışmalarını kendine verebileceklerini ifade etti.

Haber; R. BAL