Akçakoca’da sokak kedileri için yeni ek yaşam alanları yapıldı. Özellikle çetin kış şartlarında kedilerin soğuktan ve yağışlı havalardan etkilenmelerinin önüne geçebilmek amacıyla Akçakoca Belediyesi tarafından “Kedi Evi Projesi” uygulamaya alındı.

Proje çerçevesinde, Akçakoca Belediyesi Park ve Bahçeler Birimi marangozhanesinde ilk etapta  her birinde 8 kedinin barınabileceği 3 adet ahşaptan kedi evi yapıldı ve ilçenin belirlenen noktalarına konuldu. Belediyeden yapılan açıklamada, kedi evlerinin yapımına devam edildiği ve ilerleyen günlerde yine belirlenen bölgelere yerleştirileceği kaydedildi.

"Sokak hayvanlarını unutmayalım"

Öte yandan Akçakoca Belediyesi'nin bir örnek uygulaması yaklaşan kara kış öncesi sokak hayvanlarına karşı duyarlı olunması gerekliliğini bir kez daha akıllara getirdi. Soğuk havaların etkili olması ile birlikte yiyecek bulmakta büyük sıkıntı çeken sokak hayvanlarının kaybolma, donma, yaralanma ve ölüm riskinin arttığı biliniyor. Düzce Veteriner Hekimleri Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Ali Karanfil de her kış döneminde yaptığı uyarılarda, aşırı soğukların, hayvanlar alemini olumsuz etkilediği ve ölümlerinde artış yaşandığına dikkati çekiyor. Sokak hayvanlarının soğuk ve buna bağlı gelişen yiyecek bulamama gibi nedenlerle zor durumda kaldığını vurgulayan Karanfil, "Sokaklarımızda dolaşan aç hayvanların bizden sadece bir kap yiyecek ve su beklentisinde olduğunu bilelim. Dünyamızın ve yaşamımızın ortaklarını bu zor günlerinde hatırlayarak, onlara beslenme ve barınma konusunda yardımcı olalım.” çağrısı yapıyor.