17 Ağustos ve 12 Kasım 1999'da meydana gelen depremlerin üzerinden 16 yıl geçti. O yıldan bu yana Düzce’nin deprem sonrası sorunlarının alt yapı ve konut olmak üzere büyük bölümü çözüme kavuştu. Ancak hayati bir konu olan deprem yorgunu orta hasarlı veya hafif hasarlı çok katlı binalar ile ilgili sorun havada kaldı. 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999'da meydana gelen depremde yerle bir olan Düzce’de onarılmayan orta hasarlı 937 bina bulunuyor...

            Dönüşüme rağbet olmadı

2012 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkartılan, toplumda ve kamuoyunda kentsel dönüşüm olarak bilinen ve afet riski altındaki alanı dönüştürülmesi hakkındaki kanunla vatandaşlara çok önemli imkânlar ve kolaylıklar getirildi ancak,  Düzce’de pek ilgi görmedi. Hasarlı binalar için verilen onarım süresi her sene birer yıllık periyotlar halinde uzatılınca vatandaşların duyarlılığını azalttı, bu binalar onarılmak yerine öğrencilere ve dışarıdan gelenlere kiraya verildi, verilmeye devam ediyor.  Olası bir depremde ilimizdeki deprem yorgunu binalar Allah’a emanet.

            Deprem enkazları temizlenmedi

Düzce’nin bazı bölgelerinde 16 yıl önce yaşanan depremlerde yıkılan binaların kalıntıları hala duruyor. Madde Bağımlılarının mekanı haline dönüşen bu boş arsalar özel mülkiyet olduğundan dokunulamıyor. Çok hisseli arsalarda hak sahiplerinin biraraya gelip anlaşamaması nedeniyle, bu arsalar Düzce merkezde ya madde bağımlılarının alanı yada araç parkı olarak kullanılıyor.

Haber;S.KAŞKIR