1999 yılında yaşanan depremlerin ardından 12 yıl sonra orta hasarlı binalar için harekete geçilirken, orta hasarlı camilerin onarımı da yeniden gündeme geldi. İl Müftülüğü'nde bugün yapılan toplantıda, orta hasarlı cami konusu masaya yatırılarak

İl Müftüsü Selami Emen, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Kartal, İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Necmettin Çalışkan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selim Aksoy ile köy ve mahalle muhtarları, cami yaptırma ve yaşatma derneği başkanlarının katıldığı toplantıda, orta hasarlı olup da ibadete açık olan camilerin onarımı ve güçlendirilmesi ile, ruhsatlandırılması konusunda açıklamalar yapıldı.

İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Necmettin Çalışkan, orta hasarlı camilerde güvenlik konusunda kesinlikle taviz verilmeyeceğini söyleyerek, camilerin tek tek incelendiğini, orta hasarlı camilerin tespit edilerek köy muhtarlarına bildireceğini ifade etti. Çalışkan, orta hasarlı olan ve ruhsatı bulunmayan camilerin ibadete kapatılacağını ve gerekirse yıkılacağını sözlerine ekledi.