Düzce'nin sağlık hizmetleri açısından yükünü önemli ölçüde azaltacak olan ve yapımına devam edilen Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi hakkında Düzce kamuoyuna bilgi vermek için hastanenin yeni binasında yaklaşık 150 kişilik katılımla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı'nın katkılarıyla gerçekleştirilen toplantıya Düzce Valisi Bülent Kılınç, Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, Garnizon Komutanı Sabahattin Toprak,Düzce Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Funda Sivrikaya Şerifoğlu, İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Pehliyan, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Ak Parti İl Başkanı Fevai Arslan, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Keskin, CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz, Düzce Tanıtma ve Kalkındırma Vakfı Başkanı Önder Tonyalı, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı, Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Bünyamin Dikici, Basın Birliği Başkanı Tuncay Türkgülü ve çok sayıda Düzceli iş adamı katıldı.

Bu hastanenin tüm Düzce için yararlı işler yapacağını ve Düzce'nin sağlık yükünü önemli ölçüde azaltacağını söyleyen Vali Bülent Kılınç yaklaşık 10 yıldır bina çalışmalarının devam ettiğini ve büyük bir yol katedildiğini ifade ederek Hastane'ye Birkaç kişinin değil tüm Düzce'nin yardımda bulunması gerektiğini vurguladı. Üniversite için gelen ödeneği tefrişat işlerinde de kullanılmasının mümkün olmayacağına değinen Kılınç, herkesi hastaneye destek yapmaya çağırdı.

 

 

Yapılan binanın ve hastanenin Düzce için çok önemli olduğunu belirten Milletvekili Celal Erbay, “ Hastane yapılıyor ama Rektörlük binası hala yok. Bizde üzerimize düşeni yaptık ve Rektörlük binası için girişimlerde bulunduk. Bakanlıklarla da görüşerek bina için gerekli sözü aldık. En kısa zamanda bu konuyu da çözüme kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.

Düzce Ünivesitesi Rektörü Profesör Doktor Funda Sivrikaya Şerifoğlu ise üniversite konusuna değinerek Üniversiteyi uluslar arası statüye kavuşturmak ve Düzce'nin adını tüm dünyaya yaymak için uğraş verdiklerini ifade etti. Şerifoğlu, üniversitenin her tarafında yeni yapıların inşa edilmekte olduğunu, ancak şu anda en önemli konunun Araştırma Hastanesi inşaatının tamamlanması olduğunu dile getirdi.

Yeni yapılan Hastane hakkında bilgi veren Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doçent Doktor Bünyamin Dikici slayt gösterisi eşliğinde yaptığı sunumda yeni yapılan Hastanenin toplam 256 doktor ve 180 yatakla hizmet vereceğini söyleyerek bu tarz bir sistemin Türkiye'de olmadığını belirtti. Düzce Tanıtma ve Kalkındırma Vakfı'nın başlattığı “Bir Oda da Senden” kampanyasının meyvelerini verdiğini de dile getiren Dikici artık oda değil klinik almak için başvuran iş adamlarının olduğunu ve klinik alanların adlarının o kliniklere verileceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından bilgilendirme toplantısı gerçekleştiren Vali Bülent Kılınç, Milletvekili Celal Erbay, Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Pehlivan, Üniversite Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Düzce Tanıtma ve Kalkındırma Vakfı Başkanı Önder Tonyalı ve DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı Yönetim Kurulu masasına oturarak merak edilen sorulara cevap verdiler.

Burada yaptığı konuşmada da hastaneye destek verilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Bülent Kılınç, bu konunun Düzce için büyük önem arz ettiğini söyledi. Düzce Tanıtma ve Kalkındırma Vakfı Başkanı Önder Tonyalı'da yaptığı konuşmada herkesi destek vermeye çağırarak verilen desteklerin Üniversitenin vereceği hizmet için çok önemli olduğunu ifade etti.

 

Düzenlenen toplantı verilen kokteyle sona ererken İş adamı Faruk Darıyerli, Nurhayat Tekin ve İsmail Can da hastane için yardımda bulunarak birer gümüş bağış yaptılar..