Depremin 11. yılında Düzce'nin idarecileri depremi unutmadı. 11. yılda mesaj yayınlayan yöneticiler depremden ders alınması gerektiğini kaydetti.

İşte o mesajlar;

Düzce Valisi Vasip Şahin, “Asrın felaketi 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremleri bölgemizde olduğu gibi İlimizde de hepimizi derin acılara ve üzüntülere boğan kayıplarımıza yol açmıştır. Bu tür acıların bir daha yaşanmaması için meydana gelen afetlerden gerekli dersleri çıkartarak; kişisel, toplumsal ve kurumsal olarak her türlü tedbiri almalı, konulmuş olan bilimsel, teknik ve hukuki kurallara riayet etmeliyiz. Bu düşüncelerle 12 Kasım 1999 depreminin 11. yılında bu tür felaketlerin bir daha yaşanmaması temennisiyle, depremde hayatını kaybetmiş bütün vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum.”

AK Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, “Hedefimiz Düzce’nin Avrupa standartlarına uygun çağdaş bir kent haline gelmesidir. Düzceli hemşerilerimizin gayreti, Hükümetimiz ve yüce Meclisimizin desteğiyle bunu da gerçekleştireceğimize inanıyor, depremde ölen hemşerilerimize Allah’ dan rahmet, yakınlarına tekrar başsağlığı diliyor, “Allah’ım ne olur bize bir daha böyle felaket yaşatma” diye dua ediyor, bütün Düzceli hemşerilerime selam ve saygılarımı sunuyorum.”

Belediye Başkanı İsmail Bayram, “Düzce Belediyesi olarak fiziki değişimle birlikte sosyal değerlerde de yeniden yapılanmayı tamamlamayı hedefledik. Buradaki temel çıkış noktası depremi unutmadan, deprem gerçeği altında bilinçli hareketle, bir şehri fiziksel olarak geliştirmek, kalkındırmak ve içinde yaşayan insanların huzurlu ve mutlu olabilmelerini sağlamaktır. Aslında en büyük yatırımlarımızı da bu alanda yapıyoruz. Bugün 11 yıl öncesine göre kalkınma ve gelişme adına çok ciddi adımlar atıldı. Bu duygu ve düşüncelerle 12 Kasım depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha rahmet dileyerek mekanları cennet olsun diyorum. Depremi hiçbir zaman unutmayız ve unutturmayız. Deprem bilinci içinde de her türlü gelişmeyi de sağlamak düşüncesi ve inancı içinde olduğumuzu da belirtmek isterim”

Haber; R. BAL