SES İl Temsilcisi Cemal Yılmaz ve Eğitim-Sen İl Temsilcisi Erdal Seycan, yaptıkları yazılı açıklama son günlerde yaşanan olayları değerlendirdi ve mücadelelerinin devam edeceğini söyledi. Yapılan yazılı açıklamada Türkiye’nin siyasiler tarafından yangın çevrildiği bildirilerek hükümet hedef alındı.
Açıklamada “17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ayakkabı kutularından saçılan milyon dolarlar, tarafların internete karşılıklı servis ettikleri rüşvet pazarlıkları, yolsuzluk ve rüşvet çarkının tam ortasında yer alanların tahliye edilmesi gibi gelişmeler sadece birikimlerimizi çalanları değil, geleceğimize ipotek koymak isteyenleri de gözler önüne sermiştir. İşçiye, asgari ücretliye, kamu emekçisine gelince “ekonomik dengeleri, istikrarı bozamayız” diyerek maaşlarına-ücretlerine yıllık %3-%4 sefalet zammı dayatanların vergilerimizi, birikimlerimizi kimlere peşkeş çektiği bu süreçte yaşanan gelişmelerle bir kez daha ifşa olmuştur. Halkın Böylesi bir ortamda Yasamaya, Yürütmeye, Adalete, Milli Eğitime, sağlığa güveni sıfırlanmıştır.” İfadelerine yer verildi.
“Kamu emekçilerini, emeklilerini AKP-yandaş konfederasyon mutabakatıyla sefalete itenlerin icraatları ortadadır.” denilerek “Zulüm ve yolsuzluk düzenine boyun eğmeyeceğiz.” ifade edildi.