Dün akşam Erol Tayhan’la Manşet programının konuğu Emekli Kurmay Albay Raif Yılmaz’dı. Programda son günlerde artan terör olayları ve çözüm önerileri tartışıldı.
“Türkiye’de şuanda terörle mücadele edilmiyor” diyen Yılmaz, “Çok şehidimiz var. Ateşe giden yanacak ama ben bir yanarsam karşı taraf 10 yanacak. Çünkü ben devletim. Gücüm var, her şeyim var. Karakol basıyorlar, mayın döşüyorlar. Anlam vermiyorum."dedi.
Bu mücadele sadece askerle yapılmaz” diyen Yılmaz, terörle mücadelenin geniş çerçevede ele alınması gerektiğini savundu.
Yılmaz, “Asker teröristi bitirir, terörü bitirmez. Türkiye’de ortada bir sorun var. Herkes farklı farklı isim koyuyor. Tüm kesimlerin fikri alınarak ortaya bir çözüm konmalı.” diye konuştu.
Düne bakılarak gerekli dersler alınır
Terörle mücadele için geçmişe bakılması gerektiğini savunan Yılmaz, “Düne bakılarak gerekli dersler alınır. Çünkü geçmişte kazanmış tecrübeler var. Bu tecrübelerden faydalanmak yerine tecrübe kazanmak tercih ediliyor.” dedi.

Son günlerde “Kürtlerin hepsi PKK’lıdır” diye bir görüş oluştuğunu söyleyen Yılmaz, “Kürtlerin hepsi PKK’lı değil. Hain değil. Vatanına bağlı, normal işinde gücünde vatandaşlar.” şeklinde konuştu.

Haber; S. KAŞKIR