Sorunların yaşandığı bilinen Organize Sanayi Bölgeleri'nde yapılması gereken çalışmalar da bu günlerde ele alınmaya başladı. Özellikle TSO Başkanı Metin Büyük, sorunlarla adından sözetttiren OSB'lerle ilgili Vali Bülent Kılınç ile görüşmelerine devam ediyor. Yol ve altyapı çalışmalarının ele alındığı görüşmelerde yapılacak çalışmalar da gözden geçiriliyor.

Diğer taraftan Organize Sanayi Bölgeleri'nin en büyük sorunu olarak yapılmayan yollar gösteriliyor. Yolların asfaltlanması içinde çalışmalar devam ederken özellikle havaların düzülmeye başladığı şu günlerde OSB yollarında da asfaltlama çalışmalarının yapılması bekleniyor. Bu konunun da ele alındığı bilinirken yol sorununun bu yaz içinde tamamlanması gündemde. Konu ile ilgili bilgi veren TSO Başkanı Metin Büyük OSB'de sorunların çok olduğunu ve bu sorunların çözülmesi için girişimlerde bulunduklarını söyledi.

“Teşvikler her yerde aynı olmamalı,”

Teşvik yatırımından her bölgenin aynı ölçüde yararlanması konusunu da değerlendiren Büyük, bölgelerin yapısına göre teşvikten yararlanması gerektiğini belirterek her bölgenin aynı ölçüde teşvikten yararlanmasının yanlış olduğunu ifade etti. Büyük, “Örnek gösterecek olursak Kayseri ile Düzce'yi aynı ölçüde kıyaslayamazsınız. Düzce'ye bir veriliyorsa Kayseri'ye beş verilmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.